Miten kertoa kuukautisista isälle?

Miten kertoa isälle kuukautisista? Se on jotenkin vaikeaa. (Asun isän kanssa) Nimimerkki Kysyjä:)

Moikka ”Kysyjä”!

Kiitos viestistäsi. Uskon, että moni muu nuori pohtii samaa asiaa, joten on tärkeää, että uskalluit siitä kysymään.

Mietit siis miten kertoisit isälle kuukautisista. Kerroit, että se kertominen tuntuu vaikealta. Kuukautiset on luonnollinen asia ja äidit ja isät osaavat todennäköisesti odottaa tyttärensä kuukautisten alkamista, kun ”nuoruus” lähestyy. Silti se voi tulla yllätyksenä siinä hetkessä samalla tavalla, kun kuukautisten alkaminen tulee yllätyksenä itselle. Isälle kuukautisista kertominen voi ola jännitävämpää sen takia, ettei hän välttämättä pysty samaistumaan tilanteeseesi. Kuten jo aiemmin mainitsin, kuukautiset ovat todella luonnollinen asia ja siitä voi puhua suoraan vain kertomalla, että ”mulla alkoi menkat”. Toinen hyvä tapa voi olla esimerkiksi, että kertoo että kaupasta pitäisi ostaa terveyssiteitä. Jos kasvotusten puhuminen tuntuu todella hankalalta voit laittaa hänelle vaikka viestin, jossa kerrot kuukautisista.

Kuukautiset voivat aiheuttaa joissain tilantessa kipuja, joten senkin takia on hyvä, että isäsi tietää asiasta. Kipuihin auttaa usein esimerkiksi lämmin kauratyyny, jota pidetään alavatsan tai alaselän päällä tai perus särkylääkkeet. Kuukautiskierron aikana saatat huomata myös muutoksia mielialassasi tai esimerkiki ruokahalussa. Nuo asiat johtuvat hormonitoiminnassasi tapahtuvista muutoksista ja ovat siis myös ihan tavallisia.

Jos isän kanssa kuukautisista juttelu tuntuu vaikealta ylipäätään, muista että voit olla yhteydessä esimerkiki koulussa terveydenhoitajaan. Voit myös tulla juttelemaan Loisto setlementin chattiin, joka on avoinna keskiviikkoihin klo 17-19. Chatissamme on noin kaksi kertaa kuukaudessa paikalla myös seksuaalineuvoja.

Mukavaa joulun odotusta sinulle! <3

terkuin Juuli Loisto setlementistä