Oliko tuntemukseni orgasmi?

Kysymys:
Hei. Olen kuullut että orgasmin voi myös itse määritellä. Kerran masturboidessani koin uuden tunteen, enkä silloin ajatellut sen olevan oikea orgasmi. Tein näin uudelleen, kunnes löysin tekniikan tunteen saavuttamiseen. Näin olen tehnyt silloin tällöin jo kesästä lähtien. Olen muokannut tyyliä, ja osaan tunnistaa kun ”orgasmi tulee”. Se on voimakas hyvänolon tunne päässä ja kehossa. Se kestää muutaman sekunnin , pisimmillään se on ollut lähempänä 10 sekuntia. Osaan myös tunnistaa, milloin se loppuu. Tämän jälkeen en aina pysty saamaan uudelleen. Olen myös lähes joka kerta ejakuloinut, ainakin näin olettasin märästä läntistä? Tunne on käsittämättömän hyvä, ja sen haluaisi saada uudelleen. Voiko tätä kutsua orgasmiksi? nimimerkki Orgasmi?

Hei nimimerkki Orgasmi?

Kiitos kysymyksestäsi! Voit varmasti nimittää kokemustasi orgasmiksi.

Edes tutkijat eivät ole aivan yhtä mieltä siitä, miten orgasmi määritellään. Yleisesti orgasmista puhuttaessa tarkoitetaan seksuaalisen nautinnon huippua, johon liittyy sukupuolielinten supistelua. Kuitenkin maailmassa on paljon ihmisiä, jotka kertovat mitä erilaisimmista orgasmin tunteista, jotka saattavat jopa lähteä muualta kuin sukupuolielimistä. Koko vartalomme on erogeeninen alue. Orgasmiin on hyvä suhtautua lahjana, pienenä palkintoja ja nauttia siitä sellaisena kuin se on. Joskus orgasmi tulee helposti, joskus se voi jättää tulematta kokonaan.

Naisen orgasmiin ei aina liity ejakulointi, mutta se on myös mahdollista. Naisen ejakuloinnista tiedetään yhä hyvin vähän. Tiedetään, että on naisia jotka ejakuloivat, ja naisia jotka eivät. Ne jotka ejakuloivat, eivät välttämättä ejakuloi aina orgasmin saadessaan. Sitä ei kuitenkaan tiedetä, kuinka moni nainen pystyy ejakuloimaan.

Joka tapauksessa naisen ollessa kiihottunut, alkaa naisen emätin kostua. Tämä tapahtuu siis ihan kaikille naisille kiihottuneessa mielentilassa. Siihen, kuinka paljon nainen kostuu vaikuttaa mm. se, missä vaiheessa kuukautiskiertoa nainen on tai kuinka kiihottunut hän on. Myös naisten välillä on yksilöllisiä eroja kostumisessa. Emättimestäsi voi siis tulla nestettä, vaikka et ejakuloisikaan.

Toivottavasti sait apua vastauksestani. Masturbointi on turvallinen tapa tutustua omaan kehoon ja saada nautintoa, myös orgasmeja.

Oikein hyvää loppu vuotta sinulle!

T. Seksuaalineuvoja-opiskelija Pipsa