Onko mitään ”luonnollista” keinoa saada leveämpää lantiota?

Kysymys:
Hei, mulla on tosi muodoton vartalo, semmoinen tasainen puikula. Leveät hartiat muttei lantiota ollenkaan, ja se on minusta vähän häiritsevää. Haluaisin saada kauniita naisen muotoja. Onko mitään ”luonnollista” keinoa saada leveämpää lantiota? Tarkoitan ettei mitään leikkauksia tms. Tutkin nettiä ja jossain sanottiin ettei ole mahdollista, toisaalla sanottiin että tietyillä lihaskunto liikkeillä, mitä nämä liikkeet voisivat sitten olla? Olen siinä iässä että keho ei varmaan tästä enää itsestään hirveästi muutu eikä lantio tule luonnostaan, murrosikä takanapäin.

Heippa ja kiitos viestistäsi!

Toiveeseen muokata omaa kehoa liittyy usein epävarmuus siitä, onko oikean näköinen tai mallinen. Oma ulkonäkö ja vartalo mietyttää meistä useimpia ainakin jossain vaiheessa elämää. Varsinkin nuoruudessa suhde omaan kehoon sekä ulkonäköön liittyvät odotukset voivat ajoittain painaa itsetuntoa alas ja saada vertailemaan itseä muihin.

Tässä on isossa osassa myös ympäristö, kuten sosiaalinen media, televisio, lehdet ja mainokset, joiden kautta syötetään tietynlaista kapeaa naiskuvaa. Kuvien naisvartalot eivät yleensä ole todenmukaisia, sillä muotoja muokataan kuvankäsittelyohjelmilla ja korostetaan tarkkaan valituilla kuvakulmilla. Ulkonäköpaineilta voi olla vaikea välttyä ja omaa kehoa tuleekin usein kuin tiedostamatta verrattua siihen, mitä näkee ympärillään esitettävän kauniina. Vertailu on kuitenkin loputon suo, joka vain syö energiaa.

Tärkeää on ymmärtää se, että ei ole olemassa yhtä oikeaa mallia sille, minkä muotoinen vartalo naisella on kaunis. Kapea lantio naisella on upea siinä missä leveämpikin ¬– kumpikin ainutlaatuisen yksilöllisiä ominaisuuksia. Kaikilla meillä naisilla on mittasuhteiltaan ja muodoiltaan erilaiset vartalot ja ne ovat omalla tavallaan kauniita. Naisen keho myös muovautuu iän myötä vielä murrosiän jälkeenkin, tähän vaikuttavat esimerkiksi muutokset hormonitoiminnassa ja painossa.

Oman kehon kanssa sopusoinnussa eläminen ja sen hyväksyminen ei ole aina helppoa, mutta sitä voi (ja kannattaa) treenata. On hyvä antaa kielteistenkin ajatusten tulla, mutta ei takertua niihin, vaan antaa niiden myös mennä antamatta niille painoarvoa. Vartalosta usein etsii ”huonoja” puolia ja torumisen aiheita. Tästä tavasta on hyvä harjoitella pois, vaikkapa niin, että kerran päivässä tutkailee itseään peilistä lempeästi ja sanoo ääneen edes yhden kehun omasta peilikuvastaan. On hyvä opetella olemaan armollinen itselleen.

Liikunta kirkastaa mieltä, tuo hyvinvointia sekä usein myös edesauttaa oman vartalon kanssa sinuiksi tulemista. Lihaskuntoharjoittelu voi olla yksi kiva liikunnan muoto, jos siitä huomaat nauttivasi. En kuitenkaan suosittele aloittamaan sitä (tai muutakaan lajia) vain tietyn kehon osan muokkaamisen vuoksi. Kannustan ennemmin löytämään sellaisen harrastuksen, joka tuo elämään iloa ja jossa voi kokea kehittyvänsä. Sellainen vahvistaa myös myönteistä minäkuvaa.

Jos kuitenkin omaan vartaloon liittyvät ajatukset alkavat häiritä, voi niistä olla hyvä myös jutella jonkun luotettavan aikuisen kanssa kotona tai koulussa. Anonyymisti netin kautta voi keskustella mieltä painavista asioista Loisto Setlmentin chatissa, joka on avoinna keskiviikkoisin klo 17-19.

Lopuksi vielä: Muista, että olet ainutlaatuinen ja kaunis just sellaisena kuin olet. Ihanaa alkavaa syksyä sinulle ja kaikkea hyvää jatkoon! 

Terkuin,
Hanna Loisto Setlementistä