Rajoja rikottu?

Kysymys:
Olin viikonloppuna viettämässä iltaa kavereideni kanssa ja alkoholikin maistui ehkä liiankin hyvin. Olin melko humalassa, sillä loppuillasta ei ole mitään selkeää muistikuvaa. Yöksi päädyin kaverilleni. Aamulla heräsin yksin sängystä ja kaverini oli omalla sängyllä, eikä huoneessa ollut ketään muuta. Heräsin ilman housuja, joka jäi mietityttämään minua. Meillä oli joskus jotain säätöä tämän kyseisen kaverin kanssa mutta ei siitä tullutkaan mitään joten jäimme vain kavereiksi. Tiedän että flirttailimme koko illan toisillemme, mutta niin teemme aina. Molemmat tietävät ettei se tarkoita mitään. Kaverini on kuitenkin käyttäytynyt todella oudosti viikonlopun jälkeen. Tiedän, että hän ei ikinä tekisi mitään tälläistä mutta mistä voi olla varma ettei me olla harrastettu seksiä illan aikana. En uskalla kysyä sitä häneltä suoraan, koska tunnen hänet niin hyvin ettei se voisi olla mahdollista, koska hän on niin kunnollinen ja yms. Mutta onko jotain mistä saisin varmuuden asiaan?

Moikka!

Kiitos kysymyksestäsi!

Kerroit olleesi ystäviesi kanssa viettämässä iltaa, jonka seurauksena humalluit ja muistikuvasi illasta ovat heikot. Heräsit yksin sängystä, mutta ystäväsi oli samassa huoneessa eri sängyllä. Heräsit ilman housuja, mikä on nyt sinua jäänyt vaivaamaan. Tilanteesi on varmasti hyvin hämmentävä ja on todella ikävää, että joudut tällaista asiaa pohtimaan. Hienoa, että lähdit kysymään täältä apua!

Asiaa voi olla vaikea ottaa puheeksi ystäväsi kanssa, mutta siihen kuitenkin kannustaisin. Ymmärrän viestistäsi, että olette tunteneet jo pidemmän aikaa eli kyseessä ei olisi aivan uusi tuttavuus. Uskoisin hänenkin ymmärtävän, että tilanne ahdistaa sinua ja että sinun on kuultava mikä hänen versionsa illan tapahtumista on. Sinun ei tarvitse suoraan kysyä, että oletteko harrastaneet seksiä, vaan voit ihmetellä ääneen sitä, että heräsit ilman housuja. On mahdollista, että olet ne riisunut humalassa itsekin vaikkapa kuumuuden takia. Aloittamalla neutraalisti keskustelun saa ystäväsikin mahdollisuuden kertoa tapahtumista ilman syytöksiä. Viestistäsi ei ilmene, että oliko sinulla itselläsi vahvaa tunnetta siitä, että seksiä olisi harrastettu? Oliko näkyvillä eritteitä; esimerkiksi verta tai siemennestettä (mikäli ystäväsi on mies)? Tuntuiko sinulla sukupuolielimissä kipua tai muuta outoa tunnetta? Jos sinulla on epäilys siitä, että jotakin on tapahtunut ilman sinun suostumustasi, olisi erittäin tärkeää puhua tästä luotettavalle aikuiselle. Joko sinulle läheiselle ihmiselle tai ammattihenkilölle. Kouluterveydenhoitaja (jos opiskelet) tai esimerkiksi terveysaseman terveydenhoitaja voisi olla hyvä kohde. Keskustelutuen lisäksi käynnillä voidaan pohtia muitakin asioita, kuten onko tarpeen varmuuden vuoksi katsoa esimerkiksi seksitautitestejä tai raskaustestiä. Yksi hyvä vaihtoehto on ottaa yhteyttä Tyttöjen Taloon tai Poikien Taloon. Sekä Helsingin, että Espoon Tyttöjen Talossa, että Helsingin Poikien Talossa tehdään seksuaaliväkivaltatyöä, jossa voi käydä pohtimassa myös sitä, onko omat kokemukset seksuaaliväkivaltaa. Tukea voi saada myös chat-palvelusta torstaisin klo 15-17. Chat aukeaa loistosetlementti.fi -nettisivulle.

Toivon siis, ettet jää asian kanssa yksin vaan saat selvyyttä tilanteeseesi.

Toivon Kovasti rohkeutta ja tsemppiä sinulle <3

Terkuin seksuaalineuvoja Sannamari