Raskaanako?

Moi, joulukuussa harrastin seksiä ilman ehkäisyä, seuraavana päivänä menin ostamaan jälkiehkäisypillerin. Söin sen kuitenkin vasta 2 päivää seksin jälkeen. Minulle tuli menkat joulukuussa melkein heti tapahtuneen jälkeen. Mutta nyt menkkani ovat myöhässä 2 viikkoa. Minulla ei kuitenkaan ole ollut mitää raskauden oireita. Pitäisikö minun olla huolissaan ja tehdä testi, vai panikoinko turhaan. Nimimerkki Huolestunut

Moikka!

Kiitos viestistäsi! Kerroit siinä harrastaneesi suojaamatonta seksiä joulukuussa ja ottaneesi jälkiehkäisyn 2 päivää tuon jälkeen. Sinulle tuli yhdet menkat, mutta nyt sen jälkeen menkkasi ovat olleet myöhässä. Mietit voitko olla raskaana.

Kysymyksesi pohdituttaa monia nuoria, jotka ovat olleet samankaltaisessa tilanteessa. Suojaamattomassa seksissä on aina sekä raskaaksi tulon, että seksitautien tarttumisen mahdollisuus. Olet kuitenkin ottanut jälkiehkäisyn, joka on tehokas ehkäisemään juurikin ei toivotun raskauden. Jälkiehkäisy voi kuitenkin sekoittaa muuten säännöllistä kuukautiskiertoa. Syytä paniikkiin ei siis suoraan ole, mutta mikäli haluat saada asiaan varmuuden, suosittelen sinua tekemään raskaustestin. Mikäli sinulla on mahdollisuus ostaa raskaustesti, niitä saa apteekista ja hyvin varustelluista marketeista.

Paikkakunnallasi on myös Tyttöjen Talo, jossa raskaustestin voi tehdä maksutta seksuaalineuvonnan Pop In -vastaanotolla.

Ennen minkä tahansa lääkevalmisteen käyttöä on suositeltavaa lukea sen käyttöohjeet, jossa kerrotaan myös missä tapauksissa on hyvä hakeutua lääkäriin ja miten edetä, mikäli lääkkeen suhteen herää kysymyksiä. Lääkkeen oikeaoppiseen käyttöön voi pyytää apua myös apteekista.Suosittelen sinua käymään myös seksitautitestissä, jotta pois voi sulkea seksitautien mahdollisuuden.

Kiitos, että tulit kysymään asiasta, usein se helpottaa tilannetta omaa tukalaa oloa, jonka epätietoisuus voi saada aikaan.

Ihanaa kevään jatkoa sinulle<3

Terkuin Juuli Loisto setlementistä