Seksitavoista

Täällä on kysymys seksitavoista ja mä haluaisin tietää miten niitä voi kokeilla tehdä tytölle ja pojalle? Mitä silloin oikeastaan tapahtuu eri tilanteissa ja onko aina lopuksi yhdyntä ja laukeaminen? Kun puhuu seksiasioista, mitä nimiä kannattaa käyttää sukupuolielimistä? Omaa kokemusta on vain itseni kanssa ja silloinkin tuntuu kipua.

Hei!

Kiitos viestistäsi 🙂 !

Itsetyydytys on turvallinen tapa rauhassa tutustua omaan vartaloon ja omiin sukupuolielimiin sekä siihen, mikä itsestä tuntuu hyvältä. Käsin kosketellen voi myös rauhassa tutustua kumppanin vartaloon ja siihen, mistä hän pitää.

Usein seksistä puhuttaessa puhutaan yhdynnästä. Tästä syystä ihmisillä voi usein olla käsitys, että vain yhdyntä on seksiä. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla, eikä usein olekaan. Seksi voi olla aivan yhtä nautinnollista, vaikka yhdyntää ei tapahtuisi ollenkaan. Hyväilemällä toista esimerkiksi käsin tai suulla voi tuottaa toiselle suurta nautintoa. Seksin ei tarvitsee johtaa yhdyntään eikä sen tarvitse päättyä orgasmiin. Seksiä yhdessä harrastavat määrittävät yhdessä sen, millainen heidän yhteinen hetkensä on.

Toisen kanssa seksiä harrastaessa tapoja on monia. Kuten aiemmin jo totesin, niin miehiä kuin naisia voi kosketella käsin. Naiset pitävät usein esimerkiksi siitä, että heidän klitoristaan kosketellaan hellästi. Naisen koskemiseen voi tietenkin antaa ja lukea monenlaisia vinkkejä, mutta kaikista parhaimman vastauksen osaa antaa kumppanisi. On todella tärkeää muistaa, että keskustelu on tärkeä osa seksiä. Keskustelemalla yhdessä mahdollisen seksikumppanin kanssa, oppii tuntemaan niin kumppania kuin itseään. Me olemme kaikki yksilöitä, ja mieltymyksemme voivat keskenään olla hyvinkin erilaisia. Sinä miespuolisena mahdollisesti tiedät, mikä sinusta tuntuu hyvälle. Varmasti löytyy miehiä, jotka kokevat samoin, mutta jonkun toisen mielestä toisenlainen tapa olisi parempi.  Erityisen herkkiä alueita ovat naisilla klitoris ja miehellä terska.

Jos haluat tutustua erilaisiin seksitapoihin, nuorille suunnatulta sivustolta www.justwearit.fi löydät asiallista ja selkeää tietoa seksitavoista, siitä mitä niissä tapahtuu ja tarvitseeko niissä huolehtia esim. kondomin käytöstä.

Sukupuolielimistä kannattaa käyttää sellaisia nimityksiä, jotka sopivat omaan suuhun. Voi myös olla, että esimerkiksi lääkärillä käydessä voi tuntua luontevalta käyttää sanaa penis tai vagina, ja seksuaalisessa mielessä taas kumppanille puhuttaessa jotain muuta sanaa. Kumppaniltaan voi myös kysyä, millä sanalla hän toivoisi sukupuolielimiään kutsuttavan.

On luonnollista olla utelias seksin suhteen ja on todella järkevää hankkia asiasta tietoa ennen seksin aloittamista. Näin ehtii rauhassa sulatella omia ajatuksiaan ja tuntemuksiaan seksistä yleensä. On hyvä muistaa, ettei seksin aloittamisen suhteen ole mikään kiire, ja sitten kun seksin harrastamisen aloittaa, ei kaikkea tarvitse kokeilla heti eikä kaikkien kanssa. Itselle on hyvä antaa aikaa rauhassa tutkia omaa seksuaalisuuttaan. Yhtä lailla on todella tärkeää kunnioittaa muiden rajoja. Sen lisäksi, että seksi on parhaimmillaan ihanaa, voi seksin saralla tulla myös pahoja pettymyksiä ja huonoja kokemuksia.  Siksi ei kannata kokeilla liian aikaisin asioita joihin ei ole valmis tai harrastaa seksiä sellaisen ihmisen kanssa, jonka kanssa ei halua. Toista ei myöskään koskaan saa painostaa tai pakottaa seksiin. Hyvä nyrkkisääntö on, että seksiin ei kannata ryhtyä, jos jännittää enemmän kuin tekee mieli. Omaa kehoa ja mieltä kannattaa kuunnella.

Kerrot, että olet kokenut kipua tyydyttäessäsi itseäsi. On luonnollista, että hyvin kiihottuneena penis voi seistä niin kovassa erektiossa, että se aiheuttaa jopa kipua. Mutta jos kipu esimerkiksi liittyy tyydytykseen tai vaikkapa liian kireään esinahkaan, kannattaa asiasta puhua kouluterveydenhoitajalle.

Jos asut pääkaupunkiseudulla ja sinusta tuntuu, että haluaisit keskustella turvallisen aikuisen kanssa seksuaalisuuteen liittyvistä asioista, voit myös mennä Poikien Talon Seksuaalineuvonnan Pop-in vastaanottoon maanantaisin klo 17-19 Espoon Leppävaarassa tai keskiviikkoisin klo 15-17 Helsingissä. Olet myös tervetullut juttelemaan Loisto-chattiin keskiviikkoisin kello 17-19.

Hienoa, että etsit vastauksia sinua mietityttäviin asioihin! Toivottavasti vastaukseni auttoi sinua hieman eteenpäin. Oikein hyvää syksyä sinulle 🙂 !

Terkuin seksuaalineuvoja-opiskelija Pipsa