Seksuaalisesta suuntautumisesta

Seksuaalisuus: Oon miettiny jo pitempään että keistä tykkään yms. Mutta sitte luin eri palstoilta että murrosiässä etsitään itteään eikä siks voi viel olla varma suuntautumisesta… Onko totta vai ei? Ku on mietittäny että mihin ittensä luokittelis ettei koko ajan tarvis miettiä… Ja sitte tietenki et mitä mun ympärillä ihmiset sanois ja varsinki jos en oo varma ja meen sanoo jotain niille ja sitte ajatus muuttuu ja sitte en uskallakkaa sanoo että juu ei se sittenkää mee näin… Nimimerkki ”OK yritetään”

Moikka ”OK yritetään”!

Kiitos viestistäsi Loisto setlementin kysymys&vastaus -palstalle, pahoittelut, että olet joutunut odottamaan vastausta. Kerrot viestissäsi miettineesi jo pitkään kenestä tykkäät ja lukeneesi, että murrosiässä itseään etsiessä asiasta ei välttämättä ole varmuutta. Pohdit myös mihin luokittelisit itsesi ja mitä muut ympärilläsi asiasta ajattelee etenkin, jos mieli muuttuu vielä.

Pohdit tärkeitä asioita ja onkin todella hyvä, että pyydät siihen apua. Ihminen on olento, joka ei välttämättä koskaan tule valmiiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että erilaiset asiat ja kokemukset läpi elämän muovaa meitä sellaisiksi kuin olemme. Elämän vaiheena nuoruus on monella tapa erityinen ja joskus jopa haastava, koska siinä tasapainoillaan lapsuuden ja aikuisuuden välillä. Lisäksi kehossa ja jopa aivoissa tapahtuu nopeasti muutoksia, joten ei ole ihme, että tuo aika voi olla hyvin hämmentävää ja tuntuu ettei itse pysy kaikkien muutosten ja tunteiden perässä.

Sinun ei tarvitse kantaa huolta siitä, että sinun pitäisi olla valmis tai esimerkiksi tietää kenestä tykkäät. Se ajatus saa myös muuttua, jos jokin tietty suuntautuminen ei tunnukaan enää oikealta. Kuten itsekin pohdit, niin joskus sitä epävarmaa fiilistä voi helpottaa se, että pystyy määrittelemään itseään. Jos haluat lukea erilaisia määritelmiä seksuaaliselle suuntautumiselle niin esimerkiksi SETA:n nettisivuilta löytyy kattavasti tietoa asiasta. Löytyykö sieltä sinulle jokin tähän hetkeen sopiva määritelmä?

Yhteiskuntamme muuttuu koko ajan avarakatseisemmaksi. On varmasti pelottava ajatus kertoa muille, ettei välttämättä kuulukaan ehkä siihen normiin, johon valtaväestö kuuluu. Sinulla onkin oikeus kertoa itsestäsi juuri niin paljon kuin haluat ja jättää kertomatta niitä asioita, joita haluat. Usein se, että pystyy puhumaan jollekin luotettavalle henkilölle omista tuntemuksistaan ja ajatuksistaan voi helpottaa oloa.

Kannustan sinua puhumaan myös jonkun turvallisen aikuisen kanssa tuosta kaikesta mitä pohdit päässäsi. Esimerkiksi Loisto-chatissa voit keskustella luottamuksella nuorisotyön ammattilaisen kanssa. Chat on avoinna keskiviikkoisin klo 17-19 osoitteessa www.loistosetlementti.fi. Olet tervetullut sinne<3

Toivottavasti tästä viestistä oli apua kysymyksesi kanssa. Hyvää syksyn jatkoa sinulle 🙂

Terkuin Juuli Loisto setlementistä