Chat

Tervetuloa chattiin!

Tiedäthän, että sinulla on oikeus saada tietoa, neuvontaa ja ohjausta kysymyksiisi. Chatissamme pääset keskustelemaan turvallisen aikuisen kanssa mieltä painavista asioista tai kysymään neuvoa johonkin askarruttavaan kysymykseen. Chattimme ovat tarkoitettuja alle 30 -vuotiaille nuorille.

Loisto-chat
Keskiviikkoisin klo 17-19
Tuntuuko siltä kuin olisit jäämässä yksin asioidesi kanssa tai et tiedä keneltä pyytää apua? Loisto-chatissa pääset keskustelemaan luottamuksellisesti nuorisotyön ammattilaisten tai koulutettujen vapaaehtoisten kanssa. Oli mielessäsi kouluun, ihmissuhteisiin, päihteisiin, yksinäisyyteen, someen tai vaikkapa elämänkatsomukseen liittyviä kysymyksiä olemme täällä sinua varten! Juuri sinun asiasi on meille tärkeä. Tulehan juttusille!

Seksuaaliväkivaltatyön chat
Keskiviikkoisin klo 17-19 |www.tyttojentalo.fi |www.poikientalo.fi
Seksuaaliväkivaltatyön chat tarjoaa tukevaa ja ohjaavaa apua seksuaaliväkivaltaa kokeneille nuorille. Seksuaaliväkivaltaa voi olla nimittely, häirintä tai alistaminen seksiin tai seksuaaliseen toimintaan. Se voi olla painostamista tai väkivaltaista pakottamista. Sitä voi tapahtua myös netissä eikä se jätä välttämättä näkyviä merkkejä kehoon. Seksuaaliväkivaltatyön chatissa pääset juttelemaan anonyymisti koulutettujen, turvallisten seksuaaliväkivaltatyön ammattilaisten kanssa kokemuksistasi, peloistasi ja ajatuksistasi seksuaaliväkivaltaan liittyen. Vaikeistakin kokemuksista on mahdollista selviytyä. Älä jää yksin kokemustesi kanssa.

Seksuaalineuvonta-chat
Seksuaalineuvonnan chat on tarkoitettu sinulle espoolainen tai helsinkiläinen nuori. Chatissa pääset keskustelemaan Tyttöjen Talon ja Poikien Talon seksuaaliterveystyöntekijöiden kanssa seksuaalisuuteen liittyvistä asioista ja kysymyksistä.

Silmu-chat 
www.silmutoiminta.fi

Ryhmächat nuorille äideille ja isille. Tule juttelemaan muiden nuorten vanhempien sekä työntekijöiden kanssa vanhemmuuteen liittyvistä teemoista. Jokaisella chat kerralla on mukana teemaan liittyvä alan ammattilainen, joka on matkassa ohjaamassa ja osallistumassa keskusteluun. Tule juttelemaan, kyselemään, kommentoimaan, ihmettelemään tai seuraamaan keskustelua. Teemoista löydät lisätietoja seuraamalla Silmun mainontaa somessa.

SOPU-chat
www.soputila.fi

Sopu-chatissa voit keskustella esimerkiksi tilanteessa, jossa sinulla on ristiriitoja toiveidesi ja perheen tai yhteisösi odotusten kanssa. Chatin kautta saat myös tukea mikäli kohtaat painostusta, uhkailua tai väkivaltaa, olet joutumassa naimisiin vastoin tahtoasi tai olet vaarassa joutua matkustamaan ilman omaa suostumustasi. Chatissa pääset keskustelemaan SOPU:n työntekijän kanssa suomen, ruotsin, arabian, turkin tai persian kielellä.

Ryhmächatissa keskustellaan muuttuvista teemoista asiantuntijoiden tuella. Chattiin tullessasi valitset nimimerkin, jolla keskustelet. Muistathan hyvät käytöstavat sekä toisia kunnioittavan ja arvostavan keskustelutyylin. Työntekijöillä on oikeus poistaa keskustelusta asiattomasti tai herjaavasti käyttäytyvät henkilöt.

Huomioithan seuraavat asiat tullessasi chattiin:

  • Sinulla on oikeus saada tietoa, neuvontaa ja tukea kysymykseesi
  • Sinulla on oikeus turvalliseen ja luotettavaan aikuiseen
  • Sinulla on oikeus lopettaa keskustelu missä vaiheessa tahansa
  • Työntekijällä on oikeus rajata keskustelua tai lopettaa keskustelu, mikäli se on herjaavaa tai epäasiallista
  • Työskentelemme tiiminä, joten saatamme jakaa keskustelussa nousseita asioita tiimin kesken.
  • Kanssasi keskusteleva työntekijä näkee IP-osoitteesi. Hän ei kuitenkaan tiedä sen perusteella kuka olet tai missä asut. IP-osoitetiedot poistetaan palvelimelta säännöllisesti.
  • Työntekijällä on oikeus ja velvollisuus luopua vaitiolovelvollisuudesta, mikäli tulee ilmi suunnitteilla oleva, tai jo tapahtunut vakava rikosasia tai lastensuojelullinen huoli. Luopuessaan vaitiolovelvollisuudesta, työntekijä keskustelee asiasta nuoren kanssa mahdollisuuksien mukaan.

Tervetuloa chattiin!