Chat

Tervetuloa chattiin!

HUOM! Loisto setlementin chat-palvelut ovat suljettu 20.6.-31.8.2019. Syksyn aikatauluista tiedotetaan elokuussa.
Jos kaipaat juttuseuraa kesän aikana, näet avoimet chatit Netarin chat-kalenterista.

Tiedäthän, että sinulla on oikeus saada tietoa, neuvontaa ja ohjausta kysymyksiisi. Chatissamme pääset keskustelemaan turvallisen aikuisen kanssa mieltä painavista asioista tai kysymään neuvoa johonkin askarruttavaan kysymykseen. Chattimme ovat tarkoitettuja alle 30 -vuotiaille nuorille.

Silmu-chat – Tukea nuoreen vanhemmuuteen
maanantaisin klo 14.30-16 | www.silmutoiminta.fi

Chatissa pääset keskustelemaan äitiyteen ja isyyteen liittyvistä asioista. Chat-tiimiimme kuuluu myös kätilöitä, eli raskauteen, synnytykseen ja imetykseen liittyviinkin kysymyksiin on erityisosaamista. Chat on tarkoitettu nuorella iällä äidiksi tai isäksi tulleille tai heidän perheenjäsenilleen.

SOPU-chat
tiistaisin klo 16-18 | www.soputila.fi
Sopu-Chatissa voit keskustella esimerkiksi tilanteessa, jossa sinulla on ristiriitoja toiveidesi ja perheen tai yhteisösi odotusten kanssa. Chatin kautta saat myös tukea mikäli kohtaat painostusta, uhkailua tai väkivaltaa, olet joutumassa naimisiin vastoin tahtoasi tai olet vaarassa joutua matkustamaan ilman omaa suostumustasi. Chatissa pääset keskustelemaan SOPU:n työntekijän kanssa suomen, ruotsin, arabian, turkin tai persian kielellä.

Loisto-chat
keskiviikkoisin klo 16-18
Loisto-chatissa pääset keskustelemaan mieltä painavista asioista nuorisotyön ammattilaisen tai koulutetun vapaaehtoisen kanssa. Kuuntelemme huolesi ja pohdimme kanssasi vaihtoehtoja, jotta tilanteesi helpottuisi.

Seksuaalineuvonta-chat
noin kerran kuussa Loisto chatin aikaan

Seksuaalineuvonnan chat on tarkoitettu sinulle espoolainen tai helsinkiläinen nuori. Chatissa pääset keskustelemaan Tyttöjen Talon ja Poikien Talon seksuaaliterveystyöntekijöiden kanssa seksuaalisuuteen liittyvistä asioista ja kysymyksistä.

Seksuaaliväkivaltatyön chat
keskiviikkoisin klo 16-18 |www.tyttojentalo.fi |www.poikientalo.fi
Oletko  13-29-vuotias? Askarruttaako seksuaaliväkivalta? Haluatko keskustella kokemuksistasi ammattilaisen kanssa? Tervetuloa seksuaaliväkivaltatyön chattiin! Paikalla Tyttöjen Talojen ja Poikien Talon seksuaaliväkivaltatyöntekijät.

Ryhmächatissa keskustellaan muuttuvista teemoista asiantuntijoiden tuella. Chattiin tullessasi valitset nimimerkin, jolla keskustelet. Muistathan hyvät käytöstavat sekä toisia kunnioittavan ja arvostavan keskustelutyylin. Työntekijöillä on oikeus poistaa keskustelusta asiattomasti tai herjaavasti käyttäytyvät henkilöt.

Huomioithan seuraavat asiat tullessasi chattiin:

  • Sinulla on oikeus saada tietoa, neuvontaa ja tukea kysymykseesi
  • Sinulla on oikeus turvalliseen ja luotettavaan aikuiseen
  • Sinulla on oikeus lopettaa keskustelu missä vaiheessa tahansa
  • Työntekijällä on oikeus rajata keskustelua tai lopettaa keskustelu, mikäli se on herjaavaa tai epäasiallista
  • Työskentelemme tiiminä, joten saatamme jakaa keskustelussa nousseita asioita tiimin kesken.
  • Kanssasi keskusteleva työntekijä näkee IP-osoitteesi. Hän ei kuitenkaan tiedä sen perusteella kuka olet tai missä asut. IP-osoitetiedot poistetaan palvelimelta säännöllisesti.
  • Työntekijällä on oikeus ja velvollisuus luopua vaitiolovelvollisuudesta, mikäli tulee ilmi suunnitteilla oleva, tai jo tapahtunut vakava rikosasia tai lastensuojelullinen huoli. Luopuessaan vaitiolovelvollisuudesta, työntekijä keskustelee asiasta nuoren kanssa mahdollisuuksien mukaan.