Chat

Tervetuloa chattiin!

Tiedäthän, että sinulla on oikeus saada tietoa, neuvontaa ja ohjausta kysymyksiisi. Chatissamme pääset keskustelemaan turvallisen aikuisen kanssa mieltä painavista asioista tai kysymään neuvoa johonkin askarruttavaan kysymykseen. Chattimme ovat tarkoitettuja alle 30 -vuotiaille nuorille.

Silmu-chat – Tukea nuoreen vanhemmuuteen
maanantaisin klo 14.30-16

Chatissa pääset keskustelemaan äitiyteen ja isyyteen liittyvistä asioista. Chat-tiimiimme kuuluu myös kätilöitä, eli raskauteen, synnytykseen ja imetykseen liittyviinkin kysymyksiin on erityisosaamista. Chat on tarkoitettu nuorella iällä äidiksi tai isäksi tulleille tai heidän perheenjäsenilleen.

Loisto-chat
keskiviikkoisin klo 17-19
Loisto-chatissa pääset keskustelemaan mieltä painavista asioista nuorisotyön ammattilaisen tai koulutetun vapaaehtoisen kanssa. Kuuntelemme huolesi ja pohdimme kanssasi vaihtoehtoja, jotta tilanteesi helpottuisi. Loisto-chatissa on säännöllisesti mukana myös seksuaalineuvoja vastaamassa seksuaalisuuteen liittyvin erityiskysymyksiin.

Seksuaaliväkivaltatyön-chat
Jatkuu helmikuussa 2019

Ryhmächatissa keskustellaan muuttuvista teemoista asiantuntijoiden tuella. Chattiin tullessasi valitset nimimerkin, jolla keskustelet. Muistathan hyvät käytöstavat sekä toisia kunnioittavan ja arvostavan keskustelutyylin. Työntekijöillä on oikeus poistaa keskustelusta asiattomasti tai herjaavasti käyttäytyvät henkilöt.

Huomioithan seuraavat asiat tullessasi chattiin:

  • Sinulla on oikeus saada tietoa, neuvontaa ja tukea kysymykseesi
  • Sinulla on oikeus turvalliseen ja luotettavaan aikuiseen
  • Sinulla on oikeus lopettaa keskustelu missä vaiheessa tahansa
  • Työntekijällä on oikeus rajata keskustelua tai lopettaa keskustelu, mikäli se on herjaavaa tai epäasiallista
  • Työskentelemme tiiminä, joten saatamme jakaa keskustelussa nousseita asioita tiimin kesken.
  • Työntekijällä on oikeus ja velvollisuus luopua vaitiolovelvollisuudesta, mikäli tulee ilmi suunnitteilla oleva, tai jo tapahtunut vakava rikosasia tai lastensuojelullinen huoli. Luopuessaan vaitiolovelvollisuudesta, työntekijä keskustelee asiasta nuoren kanssa mahdollisuuksien mukaan.