Esteettömyystiedot

Piirreety kettu istuu pyörätuolissa

Saapuminen   

Helsingin Tyttöjen Talo sijaitsee osoitteessa Hämeentie 13 A, Hakaniemen ja Sörnäisten välillä.  

Lähimmät metroasemat ovat Hakaniemi ja Sörnäinen. Mikäli tulet Sörnäisiin metrolla, metroasemalta kannattaa tulla ulos E-sisäänkäynnistä, joka sijaitsee Hämeentiellä. Hakaniemen metroasemalta suosittelemme C-uloskäyntiä, joka on Hakaniemen kauppahallin kulmalla.  

Lähin ratikkapysäkki keskustan ja Hakaniemen suunnasta tultaessa on nimeltään Lintulahti, mistä on 171 metriä matkaa. Lähin ratikkapysäkki Sörnäisten suunnasta tultaessa on nimeltään Haapaniemi, mistä on 322 metriä matkaa. Molemmille pysäkeille kulkee ratikat numero 6 ja 7.   

Lähin bussipysäkki keskustan ja Hakaniemen suunnasta tultaessa on nimeltään Haapaniemi, mistä on 143 metriä matkaa. Lähin bussipysäkki Sörnäisten suunnasta tultaessa on myös nimeltään Haapaniemi. Siitä on 193 metriä matkaa. Hämeentiellä kulkee suurin osa 60-, 600, 70 ja 700 numeroisista busseista.   

Tyttöjen Talolle vie Hämeentien puolelta ruskea ulko-ovi. Ulko-oven vieressä on Hämeentie 13 A:n infotaulu. Ulko-ovelle on viisi porrasaskelta. Esteetön sisäänkäynti sijaitsee sisäpihan puolella, lue esteettömyystiedot alta. Ulko-ovi on auki arkisin kello 19 asti. Ulko-oven jälkeen on tuulikaappi, jonka sisäovi on myös auki. Käytävän perällä on hissi, jonka vasemmalla puolella on summeri. Soita summeria, kohdasta, jossa lukee ”Tyttöjen Talo”. Summerista vastataan ja ohjeistetaan hissiin. Summeriin vastannut työntekijä tilaa hissin ylös 4. kerrokseen. Hissi ei kulje ylös ilman, että työntekijä on tilannut hissin.  

Esteettömyystiedot   

Tyttöjen Talon esteetön sisäänkäynti kulkee sisäpihan puolelta. Sisäpihalle pääsee autolla osoitteesta Lintulahdenkuja 4 ja kevyen liikenteen reittiä osoitteesta Kaikukatu 4. Sisäpiha on kiveystä. Ajettaessa sisäpihalle ajetaan luiska ylös pihan toiselle puolelle, vaaleanpunaisen talon ja oven 13A luo. Oven eteen ei saa pysäköidä. Pihalla on Kaikukatu 4-talon vierellä maksullisia pysäköintipaikkoja. Pysäköinti on maksullista 00-24 arkena, lauantaina ja sunnuntaina. Leipätehtaan pääoven vieressä sijaitsee yksi LE -paikka. LE -paikalta matkaa A13-ovelle on n. 70 metriä. Piha-alue on mukulakiveä. 

 A13-oven edessä on betoninen n. 10-15° nouseva luiska, jossa on kaiteet kummallakin puolella koko matkalla. Luiska on kaksiosainen. Luiskan käännöksessä on 110x210cm kääntymistila. Luiskan yläpäässä on tilava tasanne. Sisäpihan rapun ulko-ovi sekä hissi toimii avaimella. Ulko-oven vierestä löytyy Tyttöjen Talon ovisummeri. Paina sitä, niin avaamme oven lukituksen tai tulemme tarvittaessa avaamaan oven. Ulko-ovi on 83 cm leveä ja manuaalinen. Ovi on vanha ja suhteellisen painava. Ulko-oven jälkeen käytävällä tulee väliovi oikealle. Tämä ovi on automatisoitu, jonka saa auki painikkeesta. Lasioven leveys on n. 75cm, täysin avattuna n. 98cm. Oven kohdalla on 2cm jyrkkäreunainen kynnys. Oven jälkeen mene käytävän perälle ja käänny oikealle. Perältä löytyy hissi, kun tulet hissiin sisään, hissi tilataan ylös 4. kerrokseen Tyttöjen Talolle. Tyttöjen Talon tilat löytyvät 4. kerroksesta. Hississä on kaiteet. Hissin syvyys on 208cm ja leveys 109cm (kaiteet pois luettuna 94cm).  

Tyttöjen Talolle saapuessa ja hissistä poistuessa tulet eteisaulaan, jossa ei ole kynnyksiä, tilassa on kumipohjainen eteismatto. Tyttöjen Talon toimitiloihin kuuluvat eteisaula, keittiö, sali, olohuone, 3 pienryhmähuonetta, 2 toimistohuonetta ja 1 esteetön unisex -wc, sekä 2 pientä unisex -wc:tä saman oven takana. Tyttöjen Talon esteetön wc sijaitsee hissiltä katsottuna salin ohi vasemmalla. Tiloissa ei ole induktiosilmukkaa. 

Esteettömän wc:n oviaukko on 90cm leveä, kynnys on noin 1,5cm ja se on päällystetty pyöristetyllä luiskalla, kääntymistilan mitat ovat 179cmx 170cm. Wc:stä löytyy wc –istuimen molemmille puolille kääntyvät tukikaiteet. 

Keittiöön, pienryhmähuoneisiin ja toimistotiloihin mennessä oviaukkojen leveydet ovat 80 cm ja kynnykset ovat noin 2cm ja niissä on kulmat. Salin oven leveys on 90cm, kynnyksen korkeus noin 2cm. Olohuone, eteinen, aula ja taide/kädentaidot tila muodostavat kokonaisuuden, jossa ei ole ovia tai kynnyksiä. Tilassa on mattoja, mutta ne eivät ole kulkukäytävillä. 

Tyttöjen Talon tilat 

Tyttöjen Talolla noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Työntekijät ja toimintaan osallistuvat nuoret, sekä muut mahdolliset kävijät ja aikuiset sitoutuvat toimimaan turvallisemman tilan periaatteiden mukaisesti. Tyttöjen Talolle ovat tervetulleita kaikki tytöt ja naiset sukupuolen moninaisuus ja itsemäärittelyoikeus huomioiden, ja jotka kokevat Tyttöjen Talon toiminnan itselle sopivaksi. tilat ovat kotoisat ja avarat. Pienryhmähuoneisiin pääsee tarvittaessa vetäytymään, ovet pidetään auki, ellei ohjaajan kanssa sovita toisin. 

Äänet ja valot 

Tyttöjen Talo sijaitsee rakennuksen ylimmässä kerroksessa ja on hiljainen. Ikkunoiden ollessa auki saattaa Hämeentieltä kuulua ohi kulkevan liikenteen ääniä. Tyttöjen Talolla on rauhallinen tunnelma, johon kuuluvat myös puheensorinaa ja naurua.  

Tiloissa on paljon pieniä ikkunoita ja tiloissa käytetään kulkuvälillä yleisvaloja, mutta olohuoneessa ja pienryhmätiloissa tunnelmavaloja. 

Tuoksut ja allergiat 

Tyttöjen Talolla pyritään käyttämään hajusteettomia tuotteita, mutta toiminnassa välillä käytetyt tuotteet kuten kynsilakat, hiustenhoitotuotteet sekä taidetoiminnassa ja kädentaitotoiminnassa käytetyt aineet ja materiaalit saattavat aiheuttaa hajuja ja tuoksuja, jotka voivat aiheuttaa oireita. 

Tilassa saattaa vierailla satunnaisesti työntekijöiden lemmikkejä, erityisesti koiria aukioloaikojen ulkopuolella. Lemmikkien tuomisesta mukana on hyvä ilmoittaa etukäteen allergioiden huomioimiseksi.  

Tyttöjen Talolla tarjoillaan osana yhteisötoimintaa välipalaa, joka on kasvisruokaa. Välipala on mahdollista saada vegaanisena tai maitotuotteilla. Erikseen pyytäessä on mahdollista saada gluteenitonta välipalaa.  

Avustajat  

Avustajat ja tulkit ovat tervetulleita mukaan Tyttöjen Talolle.  

Apuvälineet  

Tyttöjen Talolla voit tuoda mukanasi ja käyttää omia erilaisia apuvälineitä esimerkiksi keskittymisen, aistisäätelyn tai kommunikoinnin tueksi. Tyttöjen Talolla on tarjolla stressipalloja, tasapainolauta ja piirustusvälineitä. Voi ottaa Talolle mukaan myös omia muita välineitä, esimerkiksi kuulokkeet tai korvatulpat, mikäli koet ne tarpeellisiksi.  

Työntekijät  

Tyttöjen Talolla ohjauksessa puhutut kielet ovat suomi ja englanti. Ohjaajilla ei ole viittomakielen osaamista. Tulkit ja avustajat ovat myös tervetulleita mukaan toimintaan. Ohjaajat ovat koulutustaustaltaan sosiaali- ja terveysalan, sekä kasvatus –ja ohjausalan ammattilaisia. Tyttöjen Talolla ei tuoteta hoitoa tai terapiaa. 

————– 

Lyhyesti

Tyttöjen Talon osoite on Hämeentie 13 A, jota kautta kulkiessa ulko-ovelle on viisi porrasaskelta. Esteetön sisäänkäynti sijaitsee sisäpihan puolella. Sisäpihalle pääsee autolla osoitteesta Lintulahdenkuja 4 ja kevyen liikenteen reittiä osoitteesta Kaikukatu 4. 

Pyörätuolikulku tapahtuu Tyttöjen Talon sisäpihan puolelta. Sisäpiha on katukivetystä (mukulakivi). Sisäpihalla olevalle Tyttöjen Talon ovelle on kulku liuskan kautta, jossa A13-oven edessä on betoninen n. 10-15° nouseva luiska, jossa on kaiteet kummallakin puolella koko matkalla, 

Ulko-oven vierestä löytyy Tyttöjen Talon ovisummeri, jota painamalla avaamme oven lukituksen tai työntekijä tulee tarvittaessa avaamaan oven. Ulko-ovi on 83 cm leveä, manuaalinen ja melko raskas. 

Ulko-oven jälkeen käytävällä tulee oikealle automatisoitu lasinen väliovi, jonka saa auki painikkeesta. Lasioven leveys on n. 75cm, täysin avattuna n. 98cm. Oven kohdalla on 2cm jyrkkäreunainen kynnys. Välioven jälkeen oikealta löytyy hissi, jossa on 88cm leveät hissinovet. Hissin syvyys on 208cm ja leveys 109cm (kaiteet pois luettuna 94cm). Hissi kulkee Tyttöjen Talolle 4. kerrokseen avaimella tai työntekijän tilaamana ylös. 

Tyttöjen Talon tiloista löytyy pyörätuoliesteetön wc. 

Saapuminen

Espoon Tyttöjen Talo sijaitsee Espoon Leppävaarassa osoitteessa Lintuvaarantie 2 A, 4. kerroksessa.    

Lähin juna-asema on Leppävaaran asema, josta on Espoon Tyttöjen Talolle matkaa noin 400 metriä. Juna-asemalta pääsee Espoon Tyttöjen Talolle, kun kulkee alikulusta kohti Läkkitoria. Läkkitorilta käännytään vasemmalle ja R-kioskin ohi kohti liikennevaloja. Ylitettyään suojatien näkyy oikealla puolella Sointu-talo, jossa Espoon Tyttöjen Talo sijaitsee.   

Lähin bussipysäkki on Ratsukadulla. Pysäkin nimi on Läkkisepänkuja. Pysäkille on matkaa Espoon Tyttöjen Talolta noin 200 metriä.     

Sointu-talon edessä on portaita. Jos tarvitset esteetöntä kulkua ulko-ovelle, tulee kulkea Lintuvaarantien suuntaisesti Sointu-talon sivusta, josta lähtee esteetön kulku ulko-ovelle. Ulko-oven ollessa kiinni kello 16 jälkeen, on oikealla puolella ovikello, jossa lukee Espoon Tyttöjen Talo. Ulko-ovi avataan ovipuhelimen kautta. Ovikello on 157 senttimetrin korkeudessa.  

Rakennuksessa on kaksi hissiä, joiden oviaukkojen leveydet ovat seuraavat: 89 senttimetriä ja 132 senttimetriä. Espoon Tyttöjen Talo sijaitsee neljännessä kerroksessa. Espoon Tyttöjen Talon ovi sijaitsee hissistä ulos tullessa oikealla. Ovi on aina lukossa, ohjaajat tulevat avaamaan oven, kun ovikelloa soitetaan.

Esteettömyystiedot

Espoon Tyttöjen Talolle pääsee esteettömästi Lintuvaarantien mukaisesti. Manuaalinen ulko-ovi on painava ja saattaa aiheuttaa haasteita esimerkiksi yksin pyörätuolilla saapuvalle.  Jos tarvitset apua saapumiseen Espoon Tyttöjen Talolle, voit olla yhteydessä ohjaajiin puhelimitse.  

Autolla saavuttaessa tulee esimerkiksi pyörätuolia käytettäessä kulkea Lintuvaarantien suuntaisesti, ja kääntyä Sointu-talon parkkihalliin, jonka vierestä esteetön kulku alkaa. Parkkipaikat välittömässä Sointu-talon läheisyydessä ovat yhden ja kahden tunnin paikkoja, mutta parkkipaikan ja Sointu-talon ulko-oven välillä on useampi rappunen eikä esteetöntä kulkua. Parkkipaikkoja on myös Läkkitorin parkkipaikalla, joka sijaitsee noin 150 metrin päässä Sointu-talon etuovilta.   

Sointu-talossa on kaksi hissiä. Pienemmän hissin oviaukon leveys on 89 senttimetriä ja syvyys 140 senttimetriä. Isomman hissin oviaukon leveys on 132 senttimetriä ja syvyys 198 senttimetriä.  

Neljännessä kerroksessa hisseiltä käännytään oikealle. Espoon Tyttöjen Talon ovessa on tarra ja oven vasemmalla puolella on ovikello. Ohjaajat tulevat avaamaan oven. Ulko-ovella kynnys on 2 senttimetriä korkea. Sisätiloissa ovien kohdalla on noin yhdestä kahteen (1–2) senttimetrin korkuiset puiset kynnykset. Kynnykset ovat pyöristetty sekä madallettu edestä ja takaa. Ulko-oven saa tarvittaessa leveämmäksi kuluksi avaamalla levikkeen.  

Toimitiloissa on eteinen, sali, taidehuone, luontohuone, olohuone, keittiö, wc-eteinen, kaksi WC:tä ja yksi toimistotila. Espoon Tyttöjen Talon käytävä on kapeimmillaan 100 senttimetrin eli metrin levyinen.     

WC-tilat löytyvät ulko-ovelta tullessa vasemmalta puolelta käytävää. WC-tilojen oviaukon leveys on 90 senttimetriä. Esteettömän WC:n oviaukko on 90 senttimetriä leveä. Esteettömässä WC:ssä on laskettavat tukikaiteet sekä käsienpesuallas, joka on 85 senttimetrin korkeudessa. Esteettömästä WC:stä ulos tullessa käsipyyhepaperirullat löytyvät oikealta puolelta noin 130 senttimetrin korkeudelta.  

Espoon Tyttöjen Talon tilat

Äänet ja valot

Espoon Tyttöjen Talo sijaitsee toimistorakennuksessa. Ikkunoiden ollessa auki, saattaa ulkoa kuulua ohi kulkevan liikenteen ääniä. Espoon Tyttöjen Talolla on usein puheensorinaa tai naurua. Keskusteluun ei kuitenkaan ole velvoitetta osallistua, vaan mukana voi olla sivusta seuraajanakin. Mikäli äänet tuntuvat liian voimakkailta, on saatavilla kertakäyttöisiä korvatulppia ulko-oven luona. Lisäksi on mahdollista pyytää mahdollisuutta päästä rauhallisempaan huoneeseen, jos niissä ei ole muuta käyttöä samanaikaisesti.   

Tiloissa on isot ikkunat, joista pääsee luonnonvaloa sisään. Valoa voi rajoittaa tarpeen tullen sälekaihtimilla ja verhoilla. Tilat voi valaista kirkkaammilla kattolampuilla tai himmeämmin erillisillä jalka- ja pöytälampuilla.   

Tuoksut ja allergiat

Espoon Tyttöjen Talon tiloissa ei käytetä voimakkaita hajusteita. Emme voi kuitenkaan taata, että tila olisi esimerkiksi ryhmän aikana hajusteherkälle sopiva.  

Ruoka-ainerajoitteet otetaan huomioon. Kysymme ruokavaliota ja allergioita ryhmissä. Ilmoitathan tarvittaessa vaihtuneesta ruokavaliostasi henkilökunnallemme.   

Espoon Tyttöjen Talolla toimiminen

Espoon Tyttöjen Talon toiminta on suunnattu 10–28-vuotiaille tytöille ja naisille sukupuolen moninaisuus huomioiden. Tavoitteenamme on, että kaikilla on tervetullut ja mukava olo. Noudatamme turvallisemman tilan periaatteita kaikissa toiminnoissamme.   

 Työntekijät

Espoon Tyttöjen Talolla työskenteleviin henkilöihin voi tutustua tarkemmin nettisivuillamme sekä toiminnassamme.   

Käyntiosoite 

Poikien Talo  
Hämeentie 13 A | 3. kerros 
00530 Helsinki   

Yhteystiedot 
040 775 1549  
poikientalo@poikientalo.fi 
 
Aukioloajat 

Helsingin Poikien Talon avoimet toiminnat toteutuvat maanantaista torstaihin pääsääntöisesti klo 15 ja 20 välillä. Tiloissamme on yleensä henkilökuntaa kaikkina arkipäivinä. Yksilöllisen tuen tapaamiset toteutuvat erikseen sovittuina ajankohtina yleensä klo 9 ja 18 välillä. Poikien Talo on suljettuna viikonloppuisin.  

Löydät aukioloaikamme verkkosivujemme etusivulta löytyvästä kalenterista, Facebookista ja Instagramin kautta. 

Verkkosivut – www.poikientalo.fi 

Instagram ja Facebook – @poikientalo 

Saapuminen 

Helsingin Poikien Talo sijaitsee osoitteessa Hämeentie 13 A ja kiinteistön 3. kerroksessa.  

Lähimmät metroasemat ovat Hakaniemi ja Sörnäinen. Matka Poikien Talolle on suurin piirtein samanpituinen riippumatta metroasemasta. 

Lähin raitiovaunupysäkki keskustan ja Hakaniemen suunnasta tultaessa on nimeltään Haapaniemi. Lähin raitiovaunupysäkki Sörnäisten suunnasta tultaessa on nimeltään Lintulahti. Raitiovaunut 6 ja 7 pysähtyvät molempiin suuntiin kulkiessa.   

Lähin bussipysäkki keskustan ja Hakaniemen suunnasta tultaessa on nimeltään Haapaniemi. Lähin bussipysäkki Sörnäisten suunnasta tultaessa on myös nimeltään Haapaniemi. Hämeentiellä kulkee suurin osa 60-, 600-, 70- ja 700-numeroisista busseista.    

Tunnistat korttelin kellotornista. Korttelin vieressä on jalkapallokenttä. Sisäänkäynti tapahtuu ravintoloiden Tanner ja Siltanen välissä sijaitsevan vaaleanpunaisen ja kolmikerroksisen rakennuksen Hämeenpuoleisesta ovesta.  

Sisäänkäynti 

Poikien Talolle kuljetaan Hämeentien puolelta ulko-ovesta. Ulko-oven vieressä on Hämeentie 13 A:n infotaulu, jossa lukee myös kiinteistön nimi eli Fabriikki. Ulko-ovelle on viisi porrasaskelta.  

Ulko-ovi on auki yleensä maanantaista perjantaihin kello 19 asti. Paina Poikien Talon ovikelloa ulko-oven ollessa suljettuna.  

Ulko-oven jälkeen pääset tuulikaappiin, jonka sisäovi on auki.Aulassa on hissi, jonka vasemmalta puolelta löytyvät ovisummerit Helsingin Poikien Talon lisäksi Helsingin Tyttöjen Talolle ja Silmu-toimintaan.  

Poikien Talo sijaitsee 3. kerroksessa. Kulku Poikien Talolle tapahtuu hissillä. Painamalla ovisummeria saat yhteyden Poikien Taloon. Odota vastausta ja ohjeita. Tilaa hissi aulakerrokseen painamalla hissin vierestä löytyvää painiketta. Astu hissiin sisään. Työntekijämme tilaavat hissin 3. kerrokseen.  

Hissiaula sijaitsee 2. kerroksessa. Kerros on korostettu hissinumeroinnissa tummanvihreällä värillä. 2. kerroksen hissiaulaa ja Hämeentien puoleiselle uloskäynnille pääsee kulkemaan ilman erillistä kulkuavainta. 

Esteetön sisäänkäynti 

Pyörätuolin kaltaisia apuvälineitä käyttäville tarkoitettu Poikien Talon esteetön sisäänkäynti tapahtuu sisäpihan eli Kaikupihan puolelta. Ole yhteydessä henkilökuntaan saapuessasi paikalle soittamalla ovisummeria tai puhelimella ohjaajillemme.     

Sisäpihalle pääsee autolla kahta reittiä: Lintulahdenkujan ja Kaikukadun puolelta. Esteetön sisäänkäynti tapahtuu 13 A-rapun kohdalta.  

13 A-oven edessä on betoninen noin 10–15° nouseva luiska, jossa on kaiteet kummallakin puolella koko matkalla. Luiska on kaksiosainen. Luiskan käännöksessä on 110 x 210 cm kääntymistila. Luiskan yläpäässä on tilava tasanne.  

Rappuun johtava ovi on lukossa. Painamalla ovisummeria saat yhteyden Helsingin Poikien Talolle. Avaamme oven sinulle etäyhteydellä. Voit myös soittaa tutulle työntekijällesi tai Poikien Talon yleiseen puhelinnumeroon (040 775 1549). Tulemme sinua vastaan toiveidesi mukaan.  

Käytävään sisään tultaessa kynnys on 3 cm korkea. Oviaukko on leveydeltään 83 cm. 

Käytävän toinen ovi oikealta johtaa hissille. Ovi aukeaa oikealta puoleltasi löytyvällä sähköisellä painikkeella. Lasioven leveys on 75 cm, kokonaan avattuna 98 cm. Oven kohdalla on 2 cm jyrkkäreunainen kynnys.  

Oven jälkeen kulje eteenpäin ja käänny oikealle. Löydät kulman takaa hissin, jonka vierestä löydät myös Poikien Talon logon. Tilaa hissi kerrokseen ja liiku hissin sisälle.   

Hississä on kaide. Hissin syvyys on 208 cm ja leveys 109 cm (kaiteet pois luettuna 94 cm).   

Kulje hissillä 3. kerrokseen 3. Saavut aulatilaan. Poikien Talo on hissistä katsottuna oikealla.  Sisäänkäynnissä on noin 2 cm kynnys. Oviaukko on leveydeltään 81 cm, kokonaan avattuna 92 cm.  

Tiloissa on eteinen, aulatila, kaksi WC:tä, olohuone, taidehuone, työntekijöiden toimistotiloja, pienryhmähuoneita sekä keittiö. Huoneiden kynnykset ovat 1 cm korkeita ja oviaukot 81 cm leveitä. WC-tilojen kynnykset ovat 4 cm korkeat. 

Poikien Talolla on yksi esteetön unisex-WC. Esteettömän WC:n oviaukko on 92 cm. WC-tila on kooltaan 226 x 243 cm. Tila sisältää liiketunnistimella toimivan pesualtaan. WC-istuimessa on tukikaiteet.

Helsingin Poikien Talon tilat

Äänet ja valot 

Poikien Talo sijaitsee vanhassa teollisuuskiinteistössä. Tilat ovat melko hiljaiset läheisestä Hämeentiestä huolimatta. Tiloissa on isot ikkunat, joista pääsee luonnonvaloa sisään. Suosimme useampaa himmeää valaistuspistettä loisteputkivalaistuksen sijaan. Valaistusratkaisuissa on pyritty huomioimaan asiakkaidemme mahdolliset aistiyliherkkyydet, mutta kerrothan meille, jos voimme parantaa valaistustamme jollain tavoin.  

Tuoksut ja allergiat 

Pyrimme välttämään voimakkaiden hajusteiden käyttämistä tiloissamme. Pyydämme myös kävijöitämme ja kaikkia vierailijoita kiinnittämään huomiota hajusteiden käyttöön ja omaan hygieniaan toistemme huomioimiseksi.    

Poikien Talolla tarjotaan avoimien toimintojen aikana useimpiin ruokavalioihin sopivaa purtavaa, joka on maksutonta. Tarjolla on myös kahvia ja teetä.Ilmoitathan tarvittaessa ruoka-aineallergioistasi henkilökunnallemme.  

Avustajat 

Avustajat, saattajat ja ammattilaiset ovat tervetulleita mukaan Poikien Talon toimintaan. Saattajan tai muun avustavan henkilön sukupuolella ei ole merkitystä. Vaitiolovelvollisuus ja turvallisemman tilan periaatteet koskevat yhtä lailla heitä kuin omaa henkilökuntaammekin.  

Meidän periaatteet 

Noudatamme turvallisemman tilan periaatteita, jotka on nimetty Meidän periaatteiksi. Ne eivät ainoastaan kerro toimintamme turvallisuudesta vaan myös ohjaavat toimintaamme yhteisten hetkiemme aikana. 

 • Poikien Talolle ovat tervetulleita kaikenlaiset nuoret. Täällä jokainen saa olla oma arvokas itsensä.  
 • Otamme uudet kävijät lämpimästi vastaan ja osoitamme kiinnostusta toisiamme kohtaan.   
 • Kunnioitamme jokaisen henkilökohtaisia rajoja ja oikeutta koskemattomuuteen.  
 • Kuuntelemme, mitä toisillamme on sanottavana. Opimme tällä tavoin muista ihmisistä. 
 • Emme anna oletusten ja stereotypioiden vaikuttaa siihen, miten kohtaamme toinen toisemme.  
 • Uskallamme erehtyä. Pyydämme anteeksi, jos toimimme väärin.  
 • Puutumme syrjivään puheeseen tai muuhun ihmistä tai ihmisryhmää alentavaan käytökseen.   
 • Huolehdimme, että toistemme tunteet ja tarpeet tulevat huomioiduiksi.  
 • Olemme rohkeita. Uskallamme ottaa myös vaikeat asiat puheeksi.  
 • Kaikenlaiset tunteet ja ajatukset ovat sallittuja. Tuemme toisiamme niiden käsittelyssä.   
 • Pidämme Poikien Talosta yhdessä huolta.  
 • Noudattamalla näitä periaatteita teemme tilasta turvallisen kaikille. 

Saapuminen

Vantaan Poikien Talo sijaitsee Havukoskella osoitteessa Karsikkokuja 17.  

Lähin juna-asema on Koivukylä.  

Lähin bussipysäkki Leinelän suunnasta tultaessa on nimeltään Kytökuja (Kytötie), mistä on n. 25 metriä matkaa. Lähin bussipysäkki Peijaksen suunnasta tultaessa on nimeltään Kytötie (Koivukylänväylä). Siitä on n. 15 metriä matkaa. Kytötiellä ja Koivukylänväylällä kulkee bussit 574, 623 ja 625.   

Vantaan Poikien Talon ryhmätilaan vie Koivukylänväylän puolelta valkoinen ulko-ovi. Ulko-ovi on talon päädyssä. Ulko-ovelle on 11 porrasaskelta alaspäin. Esteetön sisäänkäynti sijaitsee parkkipaikan puolella, lue esteettömyystiedot alta. Ulko-ovella on ovikello. Ulko-oven jälkeen on pieni käytävä ja Vantaan Poikien Talon ovi on oikealla tämän käytävän päässä. Ovi on ryhmien aikana aina auki.  

Esteettömyystiedot

Vantaan Poikien Talon esteetön sisäänkäynti kulkee parkkipaikan puolelta. Ulko-ovi on auki klo 8–16, jonka jälkeen kulku on vain avaimella.  

Parkkipaikalle pääsee autolla Karsikkokujalta ja kevyen liikenteen reittiä myös Koivukylänväylältä. Parkkipaikka on asfalttia. Pysäköintipaikat ovat ilmaisia. Sisäänkäynnin vieressä sijaitsee kaksi LE-paikkaa. LE-paikalta matkaa ovelle on n. 5 metriä.  

Oven edessä on betoninen n. 10° laskeva luiska, jossa on kaiteet kummallakin puolella koko matkalla. Luiskan alapäässä on tilava tasanne.  

Mikäli ovi on lukossa, voit soittaa työntekijöille numeroihin 050 543 9889 ja 050 543 9982, ja he tulevat päästämään sinut ovesta. Käytävään sisään tultaessa kynnys on n. 1 cm ja oviaukko on leveydeltään n. 160 cm.  

Hissi on käytävän perällä. Hissin oven leveys on n. 90 cm.  

Hississä ei ole kaiteita. Hissin syvyys on 140 cm ja leveys 90 cm.  

Mene hissillä kerrokseen -1. Ryhmätilaan on ovi heti vasemmalla.   

Sisäänkäynnissä on ulkopuolella luiska noin 8 cm kynnykselle. Ryhmätilassa luiskaa kynnykselle ei ole. Oviaukko on leveydeltään 90 cm.  

Ryhmätilassa on kaksi suurta päätytilaa ja niiden väliin jäävä tila, keittiö, eteinen sekä kaksi WC:tä. Tilassa sisällä ei ole kynnyksiä ja oviaukot 90 cm leveitä.  

Vantaan Poikien Talolla on unisex-WC:t. Esteetön WC sijaitsee yläkerrassa Koivukylän avoimen kohtaamispaikan tiloissa. Kohtaamispaikan tiloihin kulku on ainoastaan avaimella. WC:hen mentäessä ei ole kynnystä. Oviaukko on leveydeltään 90 cm. WC:n keskellä on n. 200cmx200cm avara tila. Wc-istuimessa on laskettavat tukikaiteet.  

Vantaan Poikien Talon tilat

Vantaan Poikien Talon tilat ovat avarat. Käytössä on aina eteinen, kaksi unisex-wc:tä, keittiö ja kotoisat päädyt sekä välitila. Tarvittaessa voimme käyttää myös ensimmäisen kerroksen toimistotiloja pienempien ryhmien ja tapaamisten järjestämiseen. 

Äänet ja valot  

Vantaan Poikien Talo sijaitsee Koivukylän avoimella kohtaamispaikalla toimistorakennuksen kellarissa. Yläkerrasta ja viereisestä tilasta kuuluu välillä ryhmätilaan muiden toimijoiden ja asiakkaiden ääniä. Koivukylänväylän liikenne kuuluu myös jonkin verran sisälle. Ryhmätilassa on usein puheensorinaa tai naurua. Keskusteluun ei kuitenkaan ole velvoitetta osallistua, vaan mukana voi olla sivusta seuraajanakin.  

Tiloissa on pienet ikkunat toisessa päässä eikä niistä pääse juurikaan luonnonvaloa sisään. Tilat voi valaista katossa olevilla loisteputkilampuilla tai toisessa päässä himmeämmin parilla erillisellä jalkalampulla.  

Tuoksut ja allergiat  

Vantaan Poikien Talon tiloissa ei käytetä voimakkaita hajusteita eikä siellä vieraile lemmikkejä. 

Vantaan Poikien Talolla tarjotaan pientä purtavaa. Tarjolla on myös kahvia, teetä ja mehua.   

Ruoka-ainerajoitteet otetaan huomioon. Kysymme ruokavaliota ja allergioita kävijöiltä heidän tullessa mukaan toimintaan. Ilmoitathan tarvittaessa vaihtuneesta ruokavaliostasi ohjaajille.  

Avustajat  

Avustajat ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Heitä koskee samalla tavalla vaitiolovelvollisuus ja turvallisemman tilan periaatteet kuin kaikkia Vantaan Poikien Talon ohjaajiakin.  

Apuvälineet  

Vantaan Poikien Talon toiminnassa voit käyttää erilaisia omia apuvälineitä esimerkiksi keskittymisen, aistisäätelyn tai kommunikoinnin tueksi.  

Vantaan Poikien Talolla toimiminen  

Toiminnassa tavoitteenamme on, että kaikilla on tervetullut ja mukava olo eikä kukaan joudu pelkäämään syrjintää tai kiusaamista. Voit lukea toiminnastamme lisää kotisivuiltamme www.vantaanpoikientalo.fi.   

Kunniakäsityksiin ja konflikteihin liittyvän työn yksikön esteettömyystiedot saa pyydettäessä yksikön työntekijältä.

Työntekijöiden yhteystiedot löydät: https://soputila.fi/yhteystiedot/


Nuorten perheiden Silmu-toiminnan saapumisohjeet ja esteettömyystiedot ovat samat kuin Helsingin Tyttöjen Talon.

Lisätietoa www.silmutoiminta.fi

Saapuminen

Saunalahden tukiasuntoyhteisö sijaitsee osoitteessa Itäviitta 5 A25, Espoon Saunalahdessa. 

Lähimmät metroasemat ovat Kivenlahti ja Espoonlahti, joista molemmista kulkee bussiyhteydet Saunalahteen. Lähin rautatieasema on Kauklahden asema. 

Lähimmät bussipysäkit ovat nimeltään Saunalahden koulu, Meriviitantie ja Reelinkikatu. Saunalahden koulun pysäkille on 30 metriä matkaa, Meriviitantien pysäkille 230 metriä ja Reelinkikadun pysäkille 250 metriä.  

SaTun toimisto sijaitsee kerrostalon neljännessä kerroksessa. Kerrostalon A-rapun ulko-oven oikealla puolella on ovikelloja, joista soittamalla numeroa 25 työntekijä avaa toimistosta käsin ulko-oven. Ovesta kuuluu summeriääni sen lukon avautuessa. Ulko-oven jälkeen aulassa on vasemmalla infotaulu, jossa näkyy asukkaiden nimet. Infotaulusta näkyy myös toimiston nimi “Loisto Setlementti” ja numero 25. Aulan vasemmalla puolella on hissi ja suoraan edessä rappuset.  

Esteettömyystiedot

Itäviitta 5 A:n esteetön sisäänkäynti kulkee sisäpihan parkkipaikan puolelta. 

Sisäpihalle pääsee autolla ja parkkipaikalla on 4 kpl vierasparkkipaikkoja, joihin auton voi pysäköidä 4h ilmaiseksi. Sisäpihalla on myös yksi LE-paikka vieraspaikkojen vieressä, sisäpihalle käännyttäessä heti vasemmalla puolella. Le-paikalta ulko-ovelle on 8 metriä. Ulko-ovi on ensimmäinen ovi LE-paikan vieressä. Ulko-ovelle on 3 kpl rappuja ja niiden oikealla puolella luiska, joka on kooltaan 121 cm leveä. Luiskaa pitkin LE-paikalta ulko-ovelle on noin 15 metriä. Ulko-ovi on aina lukossa, joten voit soittaa työntekijöille ja he tulevat päästämään sinut ovesta. Sisään tullessa kynnys on 3 cm korkea ja oviaukko leveydeltään 84 /112 cm.   Jatka ensin suoraan ja sen jälkeen käytävä kääntyy oikealle. Jatka käytävää pitkin ensimmäiseen oveen saakka. Oviaukko on leveydeltään 91/126 cm ja kynnys 3 cm korkea. Hissi on ovesta eteenpäin käytävän päässä, kulman takana oikealla. 
 
Hississä on noin 62 cm pitkä kaide, ovesta oikealla. Hissin syvyys on 137 cm ja leveys 110 cm (kaide pois luettuna 102).  

Mene hissillä kerrokseen 4. Saavut käytävään, jota kuljet suoraan, kunnes käännyt lasiovesta vasemmalla olevalle käytävälle. Lasioven oviaukon leveys on 102 cm ja kynnys noin 2 cm.  Kulje käytävää suoraan, kunnes tulet toisen lasioven kohdalle. Jatka lasiovesta suoraan eteenpäin käytävän päätyyn saakka. SaTun toimisto on viimeinen ovi vasemmalla. Ovessa lukee Loisto Setlementti ja oven vasemmalla puolella on ovikello. Ovikelloa soittamalla tai oveen koputtamalla, työntekijä tulee avaamaan oven.  
Toimiston ulko-oven oviaukko on leveydeltään noin 87cm, kynnys on noin 1cm. 

Toimitiloissa on eteinen, olohuone, keittiö, wc, kaksi parveketta ja kaksi toimistoa/työhuonetta.  Toimistohuoneissa ei ole kynnyksiä, oviaukot ovat noin 90 cm leveitä. 

SaTussa on unisex-WC. WC:hen mentäessä on hyvin matala, noin 1cm kynnys. Oviaukko on leveydeltään noin 90 cm. Wc-istuimessa ei ole tukikaiteita. 

SaTun tilat

Saunalahden tukiasuntoyhteisön toimisto on pohjaltaan kerrostaloasunto. Toimistossa on eteinen, unisex-wc, keittiö, kaksi parveketta ja olohuone. Lisäksi tiloissa on kaksi toimistohuonetta, joihin voi tarvittaessa vetäytyä yksilötapaamiseen tai puhumaan esimerkiksi henkilökohtaisen puhelun. 

Äänet ja valot  

SaTun toimisto sijaitsee kerrostalossa, mutta on tilana varsin hiljainen. Ikkunoiden ollessa auki saattaa sisäpihalta kuulua ihmisten ääniä ja satunnaisesti rappukäytävässä kulkevien ääniä. 
Olohuoneessa on isot ikkunat, joista pääsee luonnonvaloa sisään. Valoa voi rajoittaa tarpeen tullen sälekaihtimilla.  Tilat voi valaista kattolampuilla tai himmeämmin erillisillä jalka- ja pöytälampuilla. 

Tuoksut ja allergiat  

SaTun tilat eivät ole kokonaan hajusteettomat, asiakkailla saa olla hajusteita käytössä. Tarvittaessa tilaa voi tuulettaa ennen tapaamista tai sen aikana. 

Toimiston puolella voi vierailla sisäsiistejä lemmikkejä. 

SaTussa tarjolla on usein pientä purtavaa ja kahvia sekä teetä asiakkaille. 

Ruoka-ainerajoitteet otetaan huomioon. Kysymme ruokavaliota- ja allergioita alkuhaastattelussa, joka käydään kaikkien tukiasuntoyhteisöön muuttavien nuorten kanssa.  

Saapuminen

Itä-Pasilan sosiaalisen nuorisotyön yksikkö sijaitsee Naapuruustalo Pasilan tiloissa osoitteessa Asemapäällikönkatu 12 b 5.krs. Sisäänkäynti on Junailijankujan puolella, Itä-Pasilan ylemmällä jalankulkutasolla. 

Lähin juna-asema on Pasilan rautatieasema, mistä voi suunnata uloskäynnin kautta ensin ulos aseman Itä-puolelta, kävellä n. 200m ja kääntyä oikealle kävellen n. 100m. 

Lähin bussipysäkki on Pasilan rautatieasemalla n. 300m päässä. Ylläolevat ohjeet pätevät myös tähän. 

Lähin ratikkapysäkki on Asemapäällikönkadulla sekä Pasilan rautatieasemalla ja molemmat sijaitsevat n. 300m päässä.  

Itä-Pasilan sosiaalisen nuorisotyön yksikölle vie Junailijankujalta 3.krs tasolta ulko-ovi. Jalankulkutasolla siis sijaitsee rakennuksen 3. kerros. Ulko-oven vieressä näkyy Pasilan Naapuruustalon mainokset. Ulko-ovelle on kaksi porrasta. Esteettömästi sisälle pääsee pääsisäänkäynniltä luiskaa pitkin, lue alta esteettömyystiedot. Ulko-ovi on auki klo 16 asti, minkä jälkeen voit soittaa ulko-oven vasemmalla puolella olevaa ovikelloa. 

Autolla saapuminen ylemmälle tasolle pitää tulla Sähköttäjänkatua pitkin. Sähköttäjän katu kääntyy Asemapäällikönkadulta vasemmalle. Sähköttäjänkadulta käännytään heti seuraavasta risteyksestä oikealle Junailijanaukiolle, josta taas käännytään heti seuraavasta risteyksestä taas oikealle Junailijankujalle. 12b rapun eteen voi pysäköidä hetkellisesti. Pidempiaikaisia parkkipaikkoja löytyy alemmalta ajotasolta Asemapäällikönkadun varrelta. Näissä on parkkimaksut.  

Esteettömyystiedot

Itä-Pasilan sosiaalisen nuorisotyöyksikön esteetön sisäänkäynti on pääsisäänkäynnillä. Tarvittaessa voimme avustaa etuovelta kulun tiloihimme.  

Ovelle johtaa loivasti nouseva 5m pitkä 1,5m leveä, 17cm korkea, betoniluiska ilman kaiteita. Ulko-ovella on 7cm korkea kynnys. Heti vasemmalla aulassa sijaitsee hissi, jossa ei ole kynnystä. Hissin oviaukon leveys on 80cm. Hississä on kahva, mutta ei avausnappia. Hissillä kuljetaan kaksi kerrosta ylöspäin kerrokseen 5, jossa nuorisotyön tilat sijaitsevat. Hissiaulasta vasemmalla on lasinen ovi ja siinä on 3,5cm kynnys, jonka jälkeen käytävällä on kääntötilaa pyörätuolille. Huoneisiin siirryttäessä on vielä matalat n. 1cm korkeat kynnykset.  

Tilojen lattiamateriaalit ovat sekä kivilaattaa että muovimattoa. Tiloissa ei ole esteetöntä vessaa. Wc-tilojen oviaukon leveys on 55cm. Sinne mahtuu käymään rollaattorilla, mutta ei pyörätuolilla.  

Tiloissa ei ole induktiosilmukkaa eikä isoja kaiuttimia käytössä. Myöskään viittomankielen tulkkia ei ole käytettävissä. Tilojen äänieristys on heikko ja hiljaista sekä rauhallista tilaa ei aina ole mahdollista löytää. Tiloissa myös kaikuu.  Erilaisia kommunikointiohjelmia käyttävät ovat tervetulleita mukaan toimintaan ja pyrimme löytämään ratkaisuja muidenkin tarpeiden mukaan.  

Tilassa ei ole pistekirjoitusopasteita eikä videokuvamateriaalia ole kuvatulkattu. Valaistusta on joissakin huoneissa mahdollista säätää rajallisesti, mutta monessa tilassa on loisteputkivalaistus, joka ei ole säädettävissä. Toisaalta monessa tilassa loisteputken sijaan voi käyttää muuta valonlähdettä. 5.krs hissiaulan valo välkkyy.  Värisokeus otetaan huomioon. Poistumistiet on merkitty vihrein valokyltein. 

Tyttö- ja poikaryhmien huoneet ovat melko ahtaat. Mahdollisuus istua on rajallinen eikä tilassa voi maata.  Otamme yksilöllisesti ruokavalion huomioon ja lähtökohtaisesti kaikki ruoka on halal. Triplan K-market sijaitsee Pasilan asemalla n. 400m päässä. Triplan pohjakerroksessa taas sijaitsee isommat marketit kuten Prisma. Käytämme toiminnassamme suomen kieltä, mutta tarvittaessa myös englantia. Pyrimme välttämään kieliä, joita vain osa ryhmään osallistuvista nuorista osaa. Käännämme suomeksi tarvittaessa muilta kieliltä, opastamme ja tuemme suomen kielen käyttämisessä. Pyrimme toiminnassamme tauottamaan vähintään 1,5h välein, ottaen huomioon ryhmän vireystason. 

Otamme huomioon uusien ryhmien alkaessa turvallisemman tilan periaatteiden esille tuomisen ja palaamme aina tarvittaessa esimerkiksi uuden nuoren toimintaan tullessa. Olemme valmiita keskustelemaan säännöistä ja muokkaamaan niitä tarvittaessa. 

Kandela Psykoterapiapalvelut toimivat Loisto setlementin Keskustoimiston yhteydessä. 

Saapuminen

Kandela psykoterapiapalvelut sijaitsevat osoitteessa Hämeentie 13 B, Hakaniemen ja Sörnäisten välillä. 

Lähimmät metroasemat ovat Hakaniemi ja Sörnäinen. Mikäli tulet Sörnäisiin metrolla, metroasemalta kannattaa tulla ulos E-sisäänkäynnistä, joka sijaitsee Hämeentiellä. Hakaniemen metroasemalta suosittelemme C-uloskäyntiä, joka on Hakaniemen kauppahallin kulmalla. 

Lähin ratikkapysäkki keskustan ja Hakaniemen suunnasta tultaessa on nimeltään Lintulahti. Lähin ratikkapysäkki Sörnäisten suunnasta tultaessa on nimeltään Haapaniemi. Molemmille pysäkeille kulkee ratikat numero 6 ja 7.  

Lähin bussipysäkki keskustan ja Hakaniemen suunnasta tultaessa on nimeltään Haapaniemi. Lähin bussipysäkki Sörnäisten suunnasta tultaessa on myös nimeltään Haapaniemi. Hämeentiellä kulkee suurin osa 60-, 600, 70 ja 700 numeroisista busseista.  

Pyskoterapiapalveluihin 13 B -rappuun tullaan sisäpihan (Kaikupiha) puolelta. Käynti sisäpihalle Kaikukadulta tai Lintulahdenkadulta. Ulko-oven vasemmalla puolella on Hämeentie 13 B:n ovisummeri. Ulko-ovelle päästäkseen täytyy nousta useampi porrasaskel. Esteetön sisäänkäynti sijaitsee myös sisäpihalla 13 A -rapun puolella, lue esteettömyystiedot alta.  

Esteettömyystiedot 

Psykoterapiapalveluihin tultaessa esteetön sisäänkäynti kulkee sisäpihan puolelta Helsingin Tyttöjen Talon kautta. Sisäpihalle pääsee autolla osoitteesta Lintulahdenkuja 4 ja kevyen liikenteen reittiä osoitteesta Kaikukatu 4. Sisäpiha on kiveystä. Ajettaessa sisäpihalle ajetaan luiska ylös pihan toiselle puolelle, vaaleanpunaisen talon ja oven 13A luo. Oven eteen ei saa pysäköidä. Pihalla on Kaikukatu 4-talon vierellä maksullisia pysäköintipaikkoja. Pysäköinti on maksullista 00-24 arkena, lauantaina ja sunnuntaina. Leipätehtaan pääoven vieressä sijaitsee yksi LE paikka. LE-paikalta matkaa A13-ovelle on n. 70 metriä. Piha-alue on mukulakiveä. 

A13-oven edessä on betoninen n. 10-15° nouseva luiska, jossa on kaiteet kummallakin puolella koko matkalla. Luiska on kaksiosainen. Luiskan käännöksessä on 110x210cm kääntymistila. Luiskan yläpäässä on tilava tasanne. Sisäpihan rapun ulko-ovi sekä hissi toimii avaimella. Ulko-oven vierestä löytyy ovisummeri Tyttöjen Talolle. Painamalla sitä avaamme oven lukituksen tai tulemme tarvittaessa avaamaan oven. Olethan yhteydessä tapaamaasi henkilöön ennen saapumistasi. 

Ulko-ovi on 83 cm leveä ja manuaalinen. Ovi on vanha ja suhteellisen painava. Ulko-oven jälkeen käytävällä tulee väliovi oikealle. Tämä ovi on automatisoitu, jonka saa auki painikkeesta. Lasioven leveys on n. 75cm, täysin avattuna n. 98cm. Oven kohdalla on 2cm jyrkkäreunainen kynnys. Oven jälkeen mene käytävän perälle ja käänny oikealle. Perältä löytyy hissi, kun tulet hissiin sisään, hissi tilataan ylös 4. kerrokseen Tyttöjen Talolle. Hississä on kaiteet. Hissin syvyys on 208cm ja leveys 109cm (kaiteet pois luettuna 94cm). Hissistä tullessa käänny eteistilan jälkeen oikealle, kulje suoraan tilojen läpi Keskustoimiston ja Psykoterapiapalveluiden puolelle.  

Loiston seksuaaliterveys- ja seksuaaliväkivaltatyötä tehdään Espoon Tyttöjen Talolla, sekä Helsingin Tyttöjen ja Poikien Taloilla. 

Tilojen saapumisohjeet ja esteettömyystiedot löydät ylempää.

Saapuminen

Loisto setlementin keskustoimisto sijaitsee osoitteessa Hämeentie 13 B, Hakaniemen ja Sörnäisten välillä. 

Lähimmät metroasemat ovat Hakaniemi ja Sörnäinen. Mikäli tulet Sörnäisiin metrolla, metroasemalta kannattaa tulla ulos E-sisäänkäynnistä, joka sijaitsee Hämeentiellä. Hakaniemen metroasemalta suosittelemme C-uloskäyntiä, joka on Hakaniemen kauppahallin kulmalla. 

Lähin ratikkapysäkki keskustan ja Hakaniemen suunnasta tultaessa on nimeltään Lintulahti. Lähin ratikkapysäkki Sörnäisten suunnasta tultaessa on nimeltään Haapaniemi. Molemmille pysäkeille kulkee ratikat numero 6 ja 7.  

Lähin bussipysäkki keskustan ja Hakaniemen suunnasta tultaessa on nimeltään Haapaniemi. Lähin bussipysäkki Sörnäisten suunnasta tultaessa on myös nimeltään Haapaniemi. Hämeentiellä kulkee suurin osa 60-, 600, 70 ja 700 numeroisista busseista.  

Loisto setlementin keskustoimistolle 13 B -rappuun tullaan sisäpihan (Kaikupiha) puolelta. Käynti sisäpihalle Kaikukadulta tai Lintulahdenkadulta. Ulko-oven vasemmalla puolella on Hämeentie 13 B:n ovisummeri. Ulko-ovelle päästäkseen täytyy nousta useampi porrasaskel. Esteetön sisäänkäynti sijaitsee myös sisäpihalla 13 A -rapun puolella, lue esteettömyystiedot alta.  

Esteettömyystiedot 

Loisto setlementin keskustoimistolle tultaessa esteetön sisäänkäynti kulkee sisäpihan puolelta Helsingin Tyttöjen Talon kautta. Sisäpihalle pääsee autolla osoitteesta Lintulahdenkuja 4 ja kevyen liikenteen reittiä osoitteesta Kaikukatu 4. Sisäpiha on kiveystä. Ajettaessa sisäpihalle ajetaan luiska ylös pihan toiselle puolelle, vaaleanpunaisen talon ja oven 13A luo. Oven eteen ei saa pysäköidä. Pihalla on Kaikukatu 4-talon vierellä maksullisia pysäköintipaikkoja. Pysäköinti on maksullista 00-24 arkena, lauantaina ja sunnuntaina. Leipätehtaan pääoven vieressä sijaitsee yksi LE paikka. LE-paikalta matkaa A13-ovelle on n. 70 metriä. Piha-alue on mukulakiveä. 

A13-oven edessä on betoninen n. 10-15° nouseva luiska, jossa on kaiteet kummallakin puolella koko matkalla. Luiska on kaksiosainen. Luiskan käännöksessä on 110x210cm kääntymistila. Luiskan yläpäässä on tilava tasanne. Sisäpihan rapun ulko-ovi sekä hissi toimii avaimella. Ulko-oven vierestä löytyy ovisummeri Tyttöjen Talolle. Painamalla sitä avaamme oven lukituksen tai tulemme tarvittaessa avaamaan oven. Olethan yhteydessä tapaamaasi henkilöön ennen saapumistasi. 

Ulko-ovi on 83 cm leveä ja manuaalinen. Ovi on vanha ja suhteellisen painava. Ulko-oven jälkeen käytävällä tulee väliovi oikealle. Tämä ovi on automatisoitu, jonka saa auki painikkeesta. Lasioven leveys on n. 75cm, täysin avattuna n. 98cm. Oven kohdalla on 2cm jyrkkäreunainen kynnys. Oven jälkeen mene käytävän perälle ja käänny oikealle. Perältä löytyy hissi, kun tulet hissiin sisään, hissi tilataan ylös 4. kerrokseen Tyttöjen Talolle. Hississä on kaiteet. Hissin syvyys on 208cm ja leveys 109cm (kaiteet pois luettuna 94cm). Hissistä tullessa käänny eteistilan jälkeen oikealle, kulje suoraan tilojen läpi Keskustoimiston puolelle.