#LaitaPariKuvaa -seminaari 29.9.2022

Suoraa puhetta somesta, seksuaalisuudesta ja seksuaalirikoksista!

Sua varten somessa -hanke järjestää torstaina 29.9. Klo 9–16 maksuttoman seminaarin aiheesta “Laita pari kuvaa” – lapsiin ja nuoriin kohdistuvat seksuaalirikokset somessa. Seminaari järjestetään Helsingin Suvilahdessa Tiivistämöllä.

Mitä somessa tapahtuu juuri nyt? Mitä ammattilaisen on hyvä siitä tietää? Seminaarissa kuulet nuorten ääntä suoraan kentältä ja saat ajankohtaista tietoa verkkovälitteisistä seksuaalirikoksista, niihin puuttumisesta sekä niiden ennaltaehkäisystä. Tilaisuudessa on runsaasti aikaa yhteiselle keskustelulle, kysymyksille ja ajatusten vaihtamiselle. Tilaisuudessa julkaistaan myös Sua varten somessa -tiimin jalkautuvan somenuorisotyön käsikirja. Tehdään yhdessä somesta turvallinen! Seminaarin päättää erityistason seksuaaliterapeutti, luennoitsija, kouluttaja, somevaikuttaja ja tietokirjailija Marja Kihlström (Instagram: @puhumuru)

Seminaariin voi osallistua joko paikan päällä tai etänä. Paikan päällä osallistujille tarjotaan aamu- ja iltapäiväkahvit (lounas omakustanteinen). Paikkoja paikan päälle on rajattu määrä.

#LaitaPariKuvaa –seminaari on suunnattu kaikille lasten ja nuorten parissa toimiville ammattilaisille kuten nuorisotyöntekijöille, ohjaajille, opettajille, oppilashuollon työntekijöille, terveydenhuollon ammattilaisille, sosiaalityöntekijöille, poliiseille, muille viranomaisille, vapaaehtoisena työskenteleville, opiskelijoille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Myös päättäjät ovat erittäin tervetulleita kuuntelemaan ja osallistumaan keskusteluun!

Seminaarin puheenvuorot pidetään suomeksi.
Tiivistämön lähes kaikki tilat ovat esteettömiä apuvälineitä käyttäville. Lue lisää Tiivistämön esteettömyydestä: https://tiivistamo.fi/mika-tiivistamo/esteettomyys/ 

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ: bit.ly/LPKilmoittautuminen

Ilmoittaudu viimeistään to 22.9. Ilmoittauduthan, vaikka osallistuisit seminaariin etänä tai vaikka seuraisitte seminaaria samalta ruudulta.

Lyhyesti:

🤔 Mitä?: Sua varten somessa järjestää seminaarin lapsiin kohdistuvista verkkovälitteisistä seksuaalirikoksista
📍 Missä?: Helsinki, Tiivistämö (Kaasutehtaankatu 1, 00580 Helsinki)
📅 Milloin?: torstaina 29.9. Klo 9–16 (aamukahvit klo 8.30 alkaen) Ilmoittaudu viimeistään to 22.9.
💰 Mitä maksaa?: Ilmainen
❓ Kenelle?: kaikille aiheesta kiinnostuneille!

Lisätiedot:

Minerva Kettukuja
minerva.kettukuja@nicehearts.com
044 7193191

***

ALUSTAVA SEMINAARIOHJELMA

 • 8.30–9 Aamukahvit 
 • 9–9.15 Tilaisuuden avaus (Sua varten somessa)
 • 9.15–9.45 Nuoret, some ja seksuaalinen häirintä (Sua varten somessa)
 • 9.45 Tervehdyssanat opetusministeri Li Anderssonilta
 • 10–10.45 Mitä ovat verkkovälitteiset seksuaalirikokset ja miten toimia, kun epäilee lapseen kohdistuneen sellainen? (Rikosylikonstaapeli Maria Rossi) + yhteinen keskustelu
 • 10.45–11 TAUKO
 • 11–12 Nuoret seksuaalirikoksen tekijöinä: mitä tehdä, kun  häiritsijänä tai seksuaalirikoksen tekijänä on toinen nuori? Toimintamalleja toimivaan moniammatilliseen työskentelyyn. (Ankkuritiimi: Sari Seppänen, Riihimäki Ankkuritiimi ja Kanta-Hämeen sovittelutoimiston vastaava sovittelunohjaaja Siiri Thynell) + yhteinen keskustelu
 • 12–13 LOUNAS (omakustanteinen)
 • 13–13.45 TikTokkeja seksuaalirikoksista:  kuinka somessa ja somesta seksuaalikasvatetaan? (Sua varten somessa)
 • 13.45–14.15 Tekoäly somen häirintää kitkemässä (Utopia Analytics)
 • 14.15–14.45 KAHVITAUKO
 • 14.45-15.30 Jokainen meistä on seksuaalikasvattaja. Seksuaalikasvatus ehkäisemässä seksuaalirikoksia. (Marja Kihlström)
 • 15.30–16 Yhteinen keskustelu ja loppusanat (Sua varten somessa)

Lisätietoa tapahtumasta lisätään sivuille kesän aikana. Muutokset mahdollisia.

***

Sua varten somessa on valtakunnallinen kolmen sukupuolisensitiiviseen verkostoon kuuluvan organisaation (Loisto Setlementti ry, Kuopion Setlementti Puijola ry ja Nicehearts ry) yhteinen kolmivuotinen (2020-2022) STEA-rahoitteinen kehittämishanke. Hankkeen tavoitteena on vähentää kaltoinkohtelua somessa.

Sua varten somessa ennaltaehkäisee ja puuttuu häirintään nuorten suosimilla somealustoilla sekä tarjoaa tukea häirintää ja muuta kaltoinkohtelua kokeneille nuorille. Sua varten somessa -palvelussa kohdataan 8-21 -vuotiaita nuoria joka arkipäivä. Hankkeen TikTok- ja Instagram -sisällöt tavoittavat kymmeniä tuhansia lapsia ja nuoria viikottain. Sua varten somessa -hanke tekee pioneerityötä nuorisotyön alalla käyttämällä uudenlaista, hankkeessa kehitettyä jalkautuvan sometyön mallia. Hankkeessa työskentelee viisi työntekijää, tuntityöntekijöitä ja harjoittelijoita.

Lue lisää Sua varten somessa -hankkeesta  täältä!