Siirry sisältöön

Allekirjoita vetoomus Espoon Tyttöjen Talon® toiminnan turvaamiseksi

Espoon Tyttöjen Talo® on perustettu Espooseen 2014 ja on toiminut siitä saakka osana valtakunnallista Tyttöjen Talojen® verkostoa. Espoon kaupunki on rahoittanut Espoon Tyttöjen Talo® -toimintaa vuosittain 126 000 eurolla. Espoon kaupunki on ilmoittanut, ettei rahoitus jatku enää vuonna 2022 joka tarkoittaa Espoon Tyttöjen Talon® lakkauttamista Leppävaarassa.

Espoon Tyttöjen Talo® tukee kompleksisissa elämäntilanteissa ja erityisen haavoittuvassa asemassa olevia tyttöjä ja nuoria naisia. Suuri osa asiakkaista on maahanmuuttajataustaisia. Toiminnassa vahvistetaan psykososiaalisia taitoja vapaa-ajan toiminnan lomassa. Toiminnassa on mahdollista löytää uusia ihmissuhteita ja liittyä turvalliseen yhteisöön. Tuki on tavoitteellista ja suunnitelmallista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) teettämän kouluterveyskyselyn perusteella vuoden 2021 tulosten mukaan nuorten tyttöjen pahoinvointi on lisääntynyt. Tytöt kokevat enemmän ahdistuneisuutta ja yksinäisyyttä. Tyttöjen Talo® toiminta lisää osallistujien toiveikkuutta tulevaisuuttaan kohtaan ja vähentää osallistujien kokemaa yksinäisyyden tunnetta. Erityisesti koronapandemian jälkeinen aika on kriittinen nuorten mielenterveyden tukemisen kannalta.

Loisto setlementti tekee voitavansa Tyttöjen Talon® toiminnan turvaamiseksi tuleville vuosille. Osallistu kanssamme talkoisiin – allekirjoita vetoomus osoitteessa:

https://www.adressit.com/adressi_espoon_tyttojen_talo_-toiminnan_lakkauttamista_vastaan

 

Yhteydenotot ja lisätiedot:

Maikki Arola

vastaava ohjaaja / Espoon Tyttöjen Talo

maikki.arola@espoontyttojentalo.fi

050-4727964

www.espoontyttojentalo.fi