Ohjaajaksi Itä-Pasilan sosiaalisen nuorisotyön yksikköön (kokoaikainen)
Haluatko tehdä merkityksellistä työtä poikien ja nuorten parissa?
Itä-Pasilan sosiaalisen nuorisotyön tavoitteena on tarjota syrjäytymistä ennaltaehkäisevää toimintaa haavoittuvassa asemassa oleville 10–18-vuotiaille nuorille. Lähtökohta toiminnassa on lasten ja nuorten aktiivisen kansalaisuuden tukeminen kulttuuri- ja sukupuolisensitiivisellä työotteella sekä olla lähellä lapsen ja nuoren arkea; kotia, koulua ja vapaa-aikaa. Itä-Pasilan nuorisotyö on vahvasti yhteisöllistä nuorisotyötä, jota tehdään Kalliolan Setlementin Itä-Pasilassa sijaitsevasta Naapuruustalosta käsin. Toiminnassa keskeistä on ammatillinen yhteisöllinen ja yksilöllinen tuki, jossa huomioimme kulttuuri- ja sukupuolierityiset näkökulmat.
Itä-Pasilan ohjaajana työskentelet tiiviisti tyttötyön ohjaajan työparina. Työtehtävät sisältävät käytännön asiakastyön ja poikaryhmien ohjaustoiminnan lisäksi toiminnan suunnittelua, raportointia ja moniammatillista verkostoyhteistyötä.
Mitä odotamme sinulta?
Pidät työskentelystä nuorten parissa
Sinulla on erinomaiset kohtaamisen ja vuorovaikutuksen taidot
Sinulla on kokemusta haavoittuvassa asemassa olevien nuorten parissa työskentelystä
Olet ohjaamisen osaaja, tunnet ja hallitset erilaiset toiminnalliset ja yhteisölliset ohjausmenetelmät
Sinulla on osaamista antirasistisesta työotteesta
Sinulla on tehtävään soveltuva koulutus sosiaali-, terveys- tai kasvatusalalta (esimerkiksi sosionomi AMK, yhteisöpedagogi AMK tai psykiatrinen sairaanhoitaja tai muu soveltuva koulutus)
Olet oma-aloitteinen ja itsenäinen työskentely sopii sinulle
Olet yhteistyökykyinen tiimiläinen
Suhtaudut työhösi kehittävästi ja joustavasti kuitenkin tunnistaen omat rajasi
Kokemus työskentelystä eri vähemmistöryhmiin kuuluvien nuorten kanssa, osaaminen mielenterveyskysymyksistä ja viestinnästä sekä tuntemus sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisestä työotteesta katsotaan eduksi.
Työ on kaksivuorotyötä. Säännöllisiä iltatöitä on noin kolmena arki-iltana viikossa sekä satunnaisia viikonlopputöitä. Työtä tehdään sekä Itä-Pasilan naapuruustalolla että jalkautuen esimerkiksi kouluihin Itä-Pasilan alueella.
Työehdot
Tarjoamme sinulle merkityksellisen ja monipuolisen työn osana Itä-Pasilan ja Loisto Setlementin yhteisöä. Tässä työssä saat loistaa omana itsenäsi! Koulutamme henkilöstöämme säännöllisesti työstä nousevien tarpeiden pohjalta ja tarjoamme työntekijöillemme tarvittaessa säännöllistä työnohjausta. Työhyvinvointisi tueksi saat lisäksi lounas- ja liikunta- ja kulttuuriedun sekä monipuoliset työterveyspalvelut.
Työtehtävä on kokoaikainen ja toivomme, että voisit aloittaa 11.9.2023. Noudatamme yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta ja palkkaus tässä tehtävässä on G25 mukainen.
Valitun henkilön on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä lain 504/2002 (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämiseksi) mukainen hyväksyttävä rekisteriote.
Tietoa meistä
Loisto setlementti ry on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton setlementtiyhdistys, joka tekee sosiaalista nuorisotyötä pääkaupunkiseudulla ja verkossa. Loistossa työskentelee noin 50 työntekijää, joiden lisäksi joukkoamme täydentävät tuntityöntekijät sekä vapaaehtoiset ja harjoittelijat. Toimintaamme ohjaavia periaatteita ovat sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisyys, osallisuus ja yhteisöllisyys. Rakennamme yhteisöjä, joihin jokainen saa liittyä omana itsenään.
Hakeminen
Voit lähettää työhakemuksesi ja CV:si osoitteeseen veli-pekka.kilpala@loistosetlementti.fi. Merkitse otsikoksi “Työhakemus Itä-Pasila”.
Haku tehtävään päättyy perjantaina 20.8.2023
Lisätietoja tehtävästä antaa Loisto setlementin Itä-Pasilan tyttötyön ohjaaja Johanna Seppä p. 040 504 6552 tai johanna.seppa@loistosetlementti.fi
Kutsumme osan hakijoista haastatteluun hakuajan päätyttyä. Haastattelut pidetään viikolla 35 (28.8 – 1.9.23)
Arvostamme monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta. Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri-, tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Toteutamme rekrytoinnissamme positiivisen erityiskohtelun periaatetta. Positiivista erityiskohtelua sovelletaan silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vain vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää.