Siirry sisältöön

Avoin työpaikka: seksuaaliterveys- ja seksuaaliväkivaltatyön asiantuntija

Loisto setlementti hakee seksuaaliterveys- ja seksuaaliväkivaltatyön asiantuntijaa Tyttöjen ja Poikien Talo -työhön

Loisto setlementin seksuaaliterveys- ja seksuaaliväkivaltatyö on suunnattu 10–28-vuotiaille nuorille. Työ toteutuu omana työmuotonaan yksilö- ja ryhmämuotoisesti Tyttöjen ja Poikien Talo -työn rinnalla Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla ja on suunnattu kaikille sukupuolille.

Seksuaaliterveystyön tavoitteena on tarjota tietoa seksuaali- ja lisääntymisterveydestä sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisesti. Seksuaaliterveystyön toimintamuotoina ovat seksuaalikasvatukset, Pop In -seksuaalineuvontavastaanotto, yksilöllinen seksuaalineuvonta sekä ammattilaisten täydennyskoulutukset. Seksuaaliväkivaltatyön tavoitteena on vakauttaa seksuaaliväkivaltaa kokenutta nuorta, vahvistaa itsesäätelyn taitoja ja välineitä traumasta selviytymisessä sekä vahvistaa toiveikkuutta tulevaisuutta kohtaan. Seksuaaliväkivaltatyö koostuu yksilöllisestä ja ryhmämuotoisesta tukityöstä.

Etsimme nyt seksuaaliterveyteen ja seksuaaliväkivaltatyöhön uutta asiantuntijaa osaksi asiantuntijatiimiä toteuttamaan ennaltaehkäisevää seksuaalineuvontaa ja -kasvatusta sekä seksuaaliväkivaltatyötä.

Seksuaaliterveys- ja väkivaltatyön asiantuntijana tehtäviisi kuuluu nuorten seksuaalikasvatukset ja matalan kynnyksen seksuaalineuvonnan vastaanottotyö osana Tyttöjen ja Poikien Talojen toimintaa sekä seksuaaliväkivaltaa kohdanneiden nuorten ryhmä- ja yksilömuotoinen tukityö. Työ koostuu noin 50 % ennaltaehkäisevää seksuaaliterveystyötä ja 50 % seksuaaliväkivaltatyötä väkivaltaa kohdanneiden nuorten kanssa.  Tehtävänkuvaan voi myös kuulua ammattilaisten koulutusta ja konsultointia. Työssä on mahdollisuus käyttää ja kehittää erilaisia menetelmiä, jotka soveltuvat nuorten seksuaalisuuden tukityöhön. Tiimissämme on lupa olla keskeneräinen ja opetella uutta, arvostamme reflektiivisyyttä ja lämmintä yhteystyöhenkeä.

Jotta voit loistaa asiantuntijan tehtävässä, sinulla on tärkeää olla seksuaalineuvojan tai -terapeutin koulutus sekä tehtävään soveltuva sosiaali-, kasvatus- tai terveysalan koulutus. Sukupuoli- ja kulttuurisensitiivinen työote on sinulle ennestään tuttua ja haluat kehittyä osaamisessasi edelleen. Katsomme myös eduksi, jos sinulla on kokemusta kohtaavasta nuorten kanssa tehtävästä työstä.

Tarjoamme sinulle merkityksellisen työtehtävän, jossa saat kehittää, kehittyä ja loistaa omana itsenäsi! Työsi tueksi saat osaavan työyhteisön tuen, työnohjausta, lounas, liikunta- ja kulttuuriedun sekä monipuoliset työterveyspalvelut.

Työtehtävä on määräaikainen 31.12.2023 asti. Työ alkaa 1.3.2023 tai sopimuksen mukaan. Työ voi sisältää iltatöitä, satunnaisesti myös viikonlopputöitä. Noudatamme yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta. Valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä lain 504/2002 (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämiseksi) mukainen hyväksyttävä rekisteriote.

Arvostamme monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta. Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä ja eri sukupuolisia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri-, tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä

Tehtävään haetaan vapaamuotoisella hakemuksella sähköpostitse osoitteeseen loisto@loistosetlementti.fi 5.2.2023 mennessä. Otsikko: seksuaaliterveys- ja väkivaltatyön asiantuntija.
Tehtävästä voi esittää lisätiedusteluja puhelimitse Tommi P. Pesoselta p. 040 779 9582 pe 21.1.2023 klo 8-15.30 ja ke 25.1. klo 11-17.  Muina aikoina voit esittää kysymyksiä sähköpostilla tommi.p.pesonen@poikientalo.fi

 

Loisto setlementti ry on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton setlementtiyhdistys, joka tekee sosiaalista nuorisotyötä pääkaupunkiseudulla ja verkossa. Loistossa työskentelee noin 50 vakituista työntekijää, joiden lisäksi joukkoamme täydentävät tuntityöntekijät sekä vapaaehtoiset. Toimintaamme ohjaavia periaatteita ovat sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisyys, osallisuus ja yhteisöllisyys. Rakennamme yhteisöjä, joihin jokainen saa liittyä omana itsenään.