Siirry sisältöön

Jalkaudu someen! Käsikirja nuorten kanssa työskenteleville on julkaistu!

Siellä missä nuoretkin: kuinka onnistua jalkautuvassa sometyössä “Ihanaa kun olemassa on porukkaa jotka haluavat turvata nuorten elämää netissä 🧡!”

Sua varten somessa -hankkeessa on julkaistu 29.9.2022 kaikille nuorten kanssa työskenteleville suunnattu Jalkaudu someen! käsikirja.

Jalkautuvalla sometyöllä tuemme lasten ja nuorten hyvinvointia, ehkäisemme heihin kohdistuvia rikoksia sekä vähennämme syrjään jäämisen ja ulossulkemisen kokemuksia. Someen jalkautumisen alkuun pääsee, jos on intoa oppia sekä kiinnostusta nuorten somemaailmaa kohtaan! 

Käsikirjan verkkoversion löydät tästä linkistä: bit.ly/jalkaudusomeen


Sua varten somessa
 on valtakunnallinen kolmen sukupuolisensitiiviseen verkostoon kuuluvan organisaation (Loisto Setlementti ry, Kuopion Setlementti Puijola ry ja Nicehearts ry) yhteinen kolmivuotinen (2020-2022) STEA-rahoitteinen kehittämishanke. Hankkeen tavoitteena on vähentää kaltoinkohtelua somessa.

Sua varten somessa ennaltaehkäisee ja puuttuu häirintään nuorten suosimilla somealustoilla sekä tarjoaa tukea häirintää ja muuta kaltoinkohtelua kokeneille nuorille. Sua varten somessa -palvelussa kohdataan 8-21 -vuotiaita nuoria joka arkipäivä. Hankkeen TikTok- ja Instagram -sisällöt tavoittavat kymmeniä tuhansia lapsia ja nuoria viikottain. Sua varten somessa -hanke tekee pioneerityötä nuorisotyön alalla käyttämällä uudenlaista, hankkeessa kehitettyä jalkautuvan sometyön mallia. Hankkeessa työskentelee viisi työntekijää, tuntityöntekijöitä ja harjoittelijoita.

Lue lisää Sua varten somessa -hankkeesta  täältä!