Siirry sisältöön

Loisto setlementti mukana Olen Antirasisti-kampanjassa

Nuorille aikuisille suunnattu Oikeusministeriön ja yhdenvertaisuusvaltuutetun Olen Antirasisti-kampanjan tavoitteena on herättää yhteiskunnallista ja julkista keskustelua antirasistisesta toiminnasta sekä kannustaa sivustakatsojia puuttumaan havaitsemiinsa tilanteisiin. Antirasismi on aktiivista ja tietoista toimintaa kaikkia rasismin muotoja vastaan.  Antirasistista toimintaa on se työ, joka vähentää etnistä syrjintää, syrjivien käytäntöjen vaikutuksia ja kielteisiä ennakkoluuloja. (lähde: yhdenvertaisuus.fi).

Loisto setlementti ry:n arvoihin ja toimintaperiaatteisiin kuuluu kaikkea toimintaa ohjaavana asiana yksilöllisyyden ja moninaisuuden arvostaminen – tämä näkyy työssämme erittäin haavoittuvassa asemassa olevien nuorten kanssa kuin myös organisaatiossa moninaisen ja turvallisen työyhteisön rakentamisena. Haluamme olla mukana luomassa moniäänistä maailmaa, jossa jokainen voi toteutua täydesti ja tästä syystä pidämme #olenantirasisti kampanjaa tärkeänä ja ajankohtaisena mahdollisuutena rakentaa pysyviä yhteiskunnallisia muutoksia.

Rasismista vapaata Suomea luodaan nyt, ja me päätämme, että olemme osa tätä muutosta.

 

Arjen antirasistiset teot

Tarvitsemme tekoja, ja jokainen meistä voi toimia antirasistisella tavalla. Nappaa tästä kampanjan kokoama lista arjen antirasistisista teoista!