Siirry sisältöön

“Miltä susta tuntuu?” Miesten viikon kampanja

12 Suomen suurinta miestyön parissa työskentelevää toimijaa liittoutui Miesten viikon kunniaksi – Päädyttiin yksinkertaiseen kysymykseen “Miltä susta tuntuu?”

Miestyön parissa toimivat järjestöt, yhteisöt ja tekijät ovat kokoontuneet yhteen Miesten viikon kunniaksi ja tehneet kampanjan, joka nivoutuu yhden ydin kysymyksen ympärille: “Miltä Susta Tuntuu?”

Kampanjan missio on pysäyttää miehet kysymään ja toisaalta kertomaan, miltä heistä tuntuu. Tämän yksinkertaisen, mutta harvinaisen kysymyksen kautta alleviivataan sitä, kuinka monesti me miehet olemme roolien, ammattitaidon ja titteleiden takana. Nyt haluamme purkaa tätä ja keskustella avoimesti siitä, mistä olemme innoissamme miehenä olemisessa. Haluamme juhlistaa miehenä olemista ja löytää siitä terveellistä ylpeyden aihetta miesten viikolla, jotta voisimme jakaa tuntojamme ja vapautua olemaan parempia itsellemme sekä muille ympärillämme.

Uskomme, että murros on käynnissä ja tarvitsemme yhteistyötä miesten välillä, jotta voimme yhdessä normalisoida sanomaa haavoittuvaisuuden tärkeydestä. Murros on käynnissä koko maailmassa ja me haluamme Suomessa Miesten viikolla 7.-13.11 innostaa miehiä ja mediaa mukaan valtavirtaistamaan ja yleistajuistamaan tätä yhdessä seuraavien toimijoiden kanssa.

Kampanjassa mukana: Jäbät & Tunteet, Mies+, Nyyti ry, Miessakit ry, Poikien Puhelin – Väestöliitto, Sekasin, Helsinki Missio, Loisto Setlemetti, Ekvalita, Miehet ry, YTHS, Poikien Talo,

“Miesten ja poikien hyvinvoinnin eteen tehdään jo nyt paljon erinomaista työtä, mutta laajempi systemaattinen yhteistyö on toistaiseksi ollut turhan vähäistä. Tämä kampanjan tarkoitus on tuoda toimijat yhteen sekä toimia alkusysäyksenä laajemmalle yhteistyölle yli sektorirajojen, sillä yhdessä voimme tehdä enemmän.” Samuli Hietala, Nyyti ry.
Me haluamme rohkaista, inspiroida ja innostaa kaikenikäisiä miehiä olemaan haavoittuvaisempia ja puhumaan tunteistaan avoimesti. Lisäksi me toivomme, että voimme luoda tilaa olla mies eri tavoin sekä innostaa miehiä puhumaan myös positiivisista asioista sekä juhlia miehenä olemisen kokemusta, jolloin voimme myös olla parempia kaikille muille.” Miro Olsoni, Jäbät & Tunteet

 

Tehdäänkö tästä ilmiö yhdessä?