Siirry sisältöön

Avoin työpaikka: Ohjaaja Helsingin Tyttöjen Talolle® (sijaisuus)

Haluatko tehdä merkityksellistä työtä tyttöjen ja nuorten naisten parissa?

Tyttöjen Talo® – työn tavoitteena on tarjota matalan kynnyksen ammatillista tukea haavoittuvassa asemassa oleville 10–28-vuotiaille tytöille ja naisille sukupuolen moninaisuus huomioiden. Toiminnassa keskeistä ovat ammatillinen yhteisöllinen ja yksilöllinen tuki, jossa huomioimme sukupuolierityiset näkökulmat sekä niiden yhteiskunnalliset vaikutukset.

Tyttöjen Talon® ohjaajana työskentelet tiiviinä osana Helsingin Tyttöjen Talon® tiimiä. Työnkuvaasi kuuluu yhteisöllinen ja yksilöllinen tukityö sekä tyttötyön asiantuntijana toimiminen. Työtehtävät sisältävät käytännön asiakastyön ja ohjaustoiminnan lisäksi toiminnan suunnittelua, raportointia ja moniammatillista verkostoyhteistyötä.

Jotta voit loistaa ohjaajana
  • – tykkäät työskennellä nuorten kanssa
  • – sinulla on erinomaiset kohtaamisen ja vuorovaikutuksen taidot
  • – sinulla on kokemusta haavoittuvassa asemassa olevien nuorten parissa työskentelystä
  • – olet ohjaamisen osaaja, tunnet ja hallitset erilaiset toiminnalliset ja yhteisölliset ohjausmenetelmät
  • – sinulla on osaamista antirasistisesta työotteesta
  • – sinulla on tehtävään soveltuva koulutus sosiaali-, terveys- tai kasvatusalalta (esimerkiksi sosionomi AMK, yhteisöpedagogi AMK tai psykiatrinen sairaanhoitaja tai muu soveltuva koulutus)
  • – olet oma-aloitteinen ja itsenäinen työskentely sopii sinulle
  • – olet yhteistyökykyinen tiimiläinen
  • – suhtaudut työhösi kehittävästi ja joustavasti kuitenkin tunnistaen omat rajasi

Kokemus työskentelystä eri vähemmistöryhmiin kuuluvien nuorten kanssa, kielitaito jossain vähemmistökielessä (kuten arabia, somali tai venäjä, työskentelykieli pääsääntöisesti kuitenkin suomi), osaaminen mielenterveyskysymyksistä ja viestinnästä sekä tuntemus sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisestä työotteesta katsotaan eduksi.

Työ on kaksivuorotyötä. Säännöllisiä iltatöitä on noin kolmena arki-iltana viikossa sekä satunnaisia viikonlopputöitä. Työtä tehdään sekä Helsingin Tyttöjen Talossa® että jalkautuen esimerkiksi kouluihin Helsingin alueella.

Työehdot

Tarjoamme sinulle merkityksellisen ja monipuolisen työn osana Tyttöjen Talo® -työntekijöiden yhteisöä ja Loisto setlementtiä. Tässä työssä saat loistaa omana itsenäsi! Koulutamme henkilöstöämme säännöllisesti työstä nousevien tarpeiden pohjalta ja tarjoamme työntekijöillemme säännöllistä työnohjausta. Työhyvinvointisi tueksi saat lisäksi lounas ja liikunta- ja kulttuuriedun sekä monipuoliset työterveyspalvelut.

Työtehtävä on määräaikainen opintovapaan sijaisuus 30.8.2024 asti. Toivomme, että voit aloittaa 1.9.2022 tai mahdollisimman pian syyskuun alkupuolella. Noudatamme yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta ja palkkaus tässä tehtävässä on G25 mukainen.

Valitun henkilön on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä lain 504/2002 (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämiseksi) mukainen hyväksyttävä rekisteriote.

Tietoa meistä

Loisto setlementti ry on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton setlementtiyhdistys, joka tekee sosiaalista nuorisotyötä pääkaupunkiseudulla ja verkossa. Loistossa työskentelee noin 50 työntekijää, joiden lisäksi joukkoamme täydentävät tuntityöntekijät sekä vapaaehtoiset ja harjoittelijat. Toimintaamme ohjaavia periaatteita ovat sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisyys, osallisuus ja yhteisöllisyys. Rakennamme yhteisöjä, joihin jokainen saa liittyä omana itsenään.

Helsingin Tyttöjen Talo® on Suomen ensimmäinen Tyttöjen Talo®, joka on perustettu vuonna 2000. Sen jälkeen on perustettu kuusi Tyttöjen Taloa®, jotka sijaitsevat Espoossa, Turussa, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa ja Rovaniemellä.

Hakeminen

Haku tehtävään päättyy perjantaina 5.8.2022. Tehtävää haetaan tällä hakulomakkeella: https://bit.ly/HTTrekry

Lisätietoja tehtävästä antaa keskiviikkona 27.7. tai 3.8. klo 10-12 Loisto setlementin työalajohtaja Sonja Raunio sähköpostilla sonja.raunio@loistosetlementti.fi tai puhelimitse 050 552 3354.

Kutsumme osan hakijoista haastatteluun hakuajan päätyttyä. Haastattelut pidetään maanantaina 15.8., keskiviikkona 17.8. ja perjantaina 19.8.

Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri-, tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Rekrytoinnissa sovelletaan positiivista erityiskohtelua silloin, kun keskenään yhtä pätevistä hakijoista toinen edustaa aliedustettua ryhmää.