Siirry sisältöön

Poikien Talo täyttää 10 vuotta – juhlavuoden suojelijaksi Kari Uotila

Poikien Talo täyttää 10 vuotta – juhlavuoden suojelijaksi Kari Uotila  


Vuoden 2021 aikana Helsingin Poikien Talo juhlistaa 10-vuotista taivaltaan sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisessä poikatyössä. Poikien Talon toiminta käynnistyi kehittämishankkeena keväällä 2011 ja olemme saaneet mahdollisuuden kohdata vuosien saatossa tuhansia poikia ja nuoria miehiä ja myös todistetusti tehneet tuloksellista hyvinvointia sekä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistävää työtä. 

Poikien Talon hankekauden 20112014 suojelijana toimi Paavo Arhinmäki, ja halusimme niin ikään juhlavuoden suojelijaksi henkilön, joka on omalla toiminnallaan osoittanut tekevänsä pitkäjänteistä työtä tasa-arvoisen ja yhdenvertaisen yhteiskunnan rakentamiseksi. Ajattelemme myös, että jokaisella kundilla tulisi olla vähintäänkin symbolinen isoisä elämässään. 

Voimme ylpeänä ilmoittaa tehtävään nimetyn entisen kansanedustajan Kari Uotilan, jonka lämmin olemus säteilee empatiaa. Kari on nostanut työssään esille muun muassa asepalvelukseen ja isyyteen liittyviä teemoja sekä vaikuttanut osaltaan vahvasti siihen, millaista mieskuvaa ja -kulttuuria siirrämme tuleville sukupolville. Vuosittain jaettava Tasa-arvoasian neuvottelukunnan Miehen työ -palkinto yhdistää Karia ja Poikien Taloa: Kari sai palkinnon tekemästään pitkäjänteisestä työstä vuonna 2018, ja sama tunnustus myönnettiin Poikien Talolla tehdystä sukupuolisensitiivisestä poikatyöstä syksyllä 2014. 

 

Kari Uotila lähettää terveisensä kaikille Poikien Talon kävijöille ja yhteistyötahoille:

Olin otettu pyynnöstä Helsingin Poikien Talon juhlavuoden suojelijaksi. 

Poikien Talo on tehnyt jo vuosikymmenen ajan tärkeätä työtä poikien ja nuorten miesten parissa sekä toiminut aktiivisesti myös tasa-arvokysymysten parissa osoittaen, että poikien sensitiiviselle kohtaamiselle on suuri tarve. Jokainen poika ja nuori mies ansaitsee positiivisen yhteisön, jossa on turvallista olla sekä tukea käsitellä vaikeitakin asioita elämässään. 

Miehisessä kulttuurissa piilotamme liian usein tunteemme ja jäämme niiden kanssa yksin, joten on tärkeää näyttää pojille luontevaa mallia puhua tunteistaan ja osoittaa myös empatiaa ja välittämistä toisiamme kohtaan. Toivon kaikille jaksamista näinä aikoina, kun rajoitusten takia emme voi nähdä toisia ihmisiä luontevasti kasvokkain.

Olen maalta kotoisin ja siellä yhteisöjen löytäminen oli aika vaikeaa. Kylän pienempien poikien kesken loimme yhteisön – jalkapallojoukkueen. Pelasimme yhden ottelun kylän isompien poikien kanssa. Muistan vieläkin, miten upeaa oli tehdä jotain meille merkityksellistä yhdessä. Tämä tarve on varmasti kaikissa pojissa, kaikkialla ja kaikkina aikoina edelleen. Siksi Poikien Talon työ on ensiarvoisen tärkeää.

 

Vaikkemme pysty tällä hetkellä käynnistämään juhlavuotta yhdessä, on muutamia 10-vuotiasta toimintaamme juhlistavia tapahtumia suunnitteilla loppuvuoden ajalle. Tarkoituksenamme on tarjota nykyisille ja entisille Poikien Talon kävijöille loppukesään ajoittuvat pihajuhlat, joiden lisäksi järjestämme lokakuussa yhteisen juhlaseminaarin Helsingin Tyttöjen Talon kanssa. Työstämme Poikien Talon 10-vuotista taivalta dokumentoivaa julkaisua, jonka on tarkoitus ilmestyä loppuvuodesta.  

Suosittelemme ottamaan seurantaan juhlavuoden aihetunnisteeksi luodun #tunnekundi-kampanjan, jonka välityksellä haastamme aikuiset pohtimaan, mitä ympärillä oleville pojille kuuluu. Kampanjan tehtävänä on myös muistuttaa siitä, että pojilla tulee olla tilaa puhua tunteistaan. Kampanjasta on tulossa lisätietoa Poikien Talon ja Loisto Setlementin viestintäkanavissa lähiaikoina! 

 

Poikien Talon kevään toiminnasta löytyy lisätietoa kotisivuiltamme www.poikientalo.fi. 

Juhlavuoteen liittyvät yhteydenotot: 

Kalle Laanterä
Yksikön johtaja
050 582 4433
kalle.laantera@poikientalo.fi