Siirry sisältöön

Sinustako Loisto setlementin vapaaehtoinen? – Kevään vapaaehtoishaku käynnistyy!

Loisto setlementin vapaaehtoisena voit olla mukana lasten ja nuorten arjessa läsnäolevana aikuisena.

 

Aiemmalla koulutus- tai työhistoriallasi ei ole vapaaehtoistyöhön osallistumisen kannalta merkitystä, mutta katsomme aiemman kokemuksen ihmisten kohtaamisesta ja nuorten kanssa työskentelystä eduksi. Meille kuitenkin riittää, että olet kiinnostunut toimimisesta lasten, nuorten ja perheiden parissa ja olet vastuullinen ja luotettava henkilö.

Loisto Setlementti tarjoaa vapaaehtoisilleen tulevaan vapaaehtoistyöhön orientoivan koulutuksen, minkä lisäksi saat hyvää mieltä, ammatillista tukea ja täydentävää koulutusta myös myöhemmissä vapaehtoistyösi vaiheissa. Koulutuspäivistä ensimmäinen järjestetään maaliskuun alkupuolella. Kutsumme vapaaehtoistyöntekijämme haastatteluun ennen koulutuksen alkamista.

Lue alapuolelta tarjolla olevista vaihtoehdoista, ja ota yhteyttä 1.3. mennessä haluamaasi vapaaehtoistehtävän tarjoajaan! Voit kertoa vapaamuotoisessa esittelyssäsi, kuka olet ja miksi haluat tehdä vapaaehtoistyötä nuorten parissa.

Halutessasi voit kysyä lisää Loiston vapaaehtoistoiminnasta sähköpostitse vapaaehtoistoiminta@loistosetlementti.fi tai toimintojemme vastaavilta työntekijöiltä.

 

Läsnäoloa tai täyttä toimintaa tyttöjen kanssa

Tyttöjen Talojen vapaaehtoiset ovat aikuisia naisia, joita yhdistää kiinnostus tukea eri-ikäisiä ja monenlaisia tyttöjä erilaisissa elämäntilanteissa. Tyttöjen Talon vapaaehtoisen tärkein tehtävä on olla läsnä ja kuunnella sekä toimia aikuisena roolimallina nuorille ammattilaisten rinnalla. Vapaaehtoiset ovat tervetulleita toteuttamaan työpajoja, teemapäiviä ja tapahtumia sekä ideoimaan jotain ihan uutta. Tänä keväänä haemme vapaaehtoisia Helsingin Tyttöjen Talolle.

Hakemukset www.tyttojentalo.fi/toiminta/vapaaehtoistoiminta

 

Yhteisöllistä tukea ja toimintaa pojille ja nuorille miehille

Etsimme Helsingin Poikien Talon vapaaehtoisiksi yli 20-vuotiaita, tasapainoisessa elämäntilanteessa olevia ja luotettavia miehiä. Poikien Talon vapaaehtoisena voit osallistua yhteisölliseen olohuonetoimintaan, olla apunamme retkillä ja tutustumiskäynneillä, tukea maahan muuttaneita ja pakolaistaustaisia kävijöitä suomen kielen arkikäytössä, lieventää mahdollista yksinäisyyden tunnetta omalla läsnäolollasi sekä tuoda esille ja jakaa omaa osaamista, harrastusta tai muuta erityistaitoa lyhytkestoisen ryhmän tai työpajan muodossa. Vapaaehtoistehtäviä on tarjolla jokaisena arki-iltapäivänä ja -iltana.

Yhteys kimmo.saastamoinen@poikientalo.fi

 

Mentoritoiminta Bahar-hankkeessa

Loisto Setlementin Bahar-hankkeen tavoitteena on tarjota pitkäaikaista tukea sekä turvallinen yhteisö nuorille ja aikuisille, jotka ovat menettäneet perheensä ja lähiyhteisönsä kunniaan liittyvien ristiriitojen vuoksi. Mentoritoiminnassa vapaaehtoinen mentori toimii tukisuhteessa nuorelle tai aikuiselle. Mentoriparit tapaavat säännöllisesti ja toteuttavat tapaamisia omien suunnitelmiensa ja toiveidensa mukaan, esimerkiksi yhdessä harrastaen.

Yhteys laura@loistosetlementti.fi

 

Läxäri Pasilan Asukastalolla

Itä-Pasilan sosiaalisen nuorisotyön Läksyapu tukee lasten ja nuorten koulunkäyntiä auttamalla läksyjen tekemisessä silloin, kun avun saaminen kotona ei ole mahdollista tai riittävää. Läksyavun vapaaehtoiseksi voi tulla kuka tahansa, joka haluaa auttaa koululaisia (ala- ja yläaste) ja lukiolaisia läksyjen teossa. Kaipaamme mukaan erityisesti matematiikan osaajia. Läksyapu kokoontuu kerran viikossa keskiviikkoisin klo 16.30–18.30. Vapaaehtoiset voivat halutessaan vuorotella tai osallistua vaikka joka viikko.

Yhteys johanna.seppa@loistosetlementti.fi

 

Tukea nuoreen vanhemmuuteen Silmussa

Silmu-toiminta tarjoaa monipuolista tukea ja toimintaa nuorena vanhemmiksi tuleville äideille ja isille. Silmussa järjestetään ryhmä- ja yksilötukea, leirejä ja tapahtumia nuorille perheiden tarpeiden mukaan. Vapaaehtoisenamme voit osallistua Silmun kehittämiseen toteuttamalla erilaisia projekteja (esim. viestintään, sosiaalisen mediaan, materiaalin tuottamiseen ja ryhmien sisältöihin liittyvät projektit). Lisäksi voit olla omien vahvuuksiesi mukaan mukana toteuttamassa asiakastyötä tapahtumien, leirien, ryhmätoiminnan ja chatin muodossa. Tarjolla on aika ajoin myös lastenhoitotehtäviä. Silmussa tapahtuva vapaaehtoisuus voi olla kertaluontoista, silloin tällöin tapahtuvaa tai pidempikestoista yhteistyötä.

Yhteys katja.villanen-juvakka@loistosetlementti.fi

 

Tervetuloa mukaan!