Siirry sisältöön

Sopu-työ ja Bahar-hanke mukana Pohjoismaiden ministerineuvoston kartoituksessa

Sopu-työ ja Bahar-hanke mukana Pohjoismaiden ministerineuvoston kartoituksessa

Loisto setlementissä on tehty Sopu-työtä pian 10 vuotta kunniaan liittyvien konfliktien käsittelemiseksi ja väkivallan ehkäisemiseksi. Tänä aikana sekä viranomaisten että kansalaisyhteiskunnan ymmärrys ilmiöstä on lisääntynyt ja kentällä toimii nykyisin useampia toimijoita. Paikallinen, moniammatillinen yhteistyö on keskiössä kunniaan liittyvän väkivallan ennaltaehkäisyssä, ja samalla yhteistyö kansainvälisten kollegoiden kanssa auttaa meitä toimimaan luovemmin ja ymmärtämään ilmiötä yhä syvällisemmin.

Pohjoismaiden ministerineuvosto on kartoittanut kunniaan liittyvän väkivallan ennaltaehkäisevää työtä Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Islannissa ja Norjassa. Kartoituksessa vertaillaan mm. kunkin maan kansallisia strategioita ja lainsäädäntöä, ja esitellään hankkeita ja ohjelmia, jotka ennaltaehkäisevää työtä toteuttavat. Suomesta Sopu-työn ja Bahar-hankkeen lisäksi raportissa esitellään Setlementti Tampere ry:n Didar-hanke sekä Monika-Naiset liitto ry:n ja Ihmisoikeusliiton tekemää työtä.

Kiitos työmme huomioimisesta ja kiitos hienoille yhteistyökumppaneillemme Suomessa. Stort tack för alla de nordiska partner som jobbar mot hedersrelaterad våld. 😊

Voit tutustua kunniakäsityksiin ja -konflikteihin liittyvään työhön lisää osoitteessa www.soputila.fi