Siirry sisältöön

Loiston sukupuolisensitiivisen työn uusi luotsi

Suse-koordinaattorin tervehdys

Sukupuolisensitiivisen työn koordinaattori

“Olen Laura ja olen uusi ”suse-koordinaattori”, eli valtakunnallisen sukupuolisensitiivisen sosiaalisen nuorisotyön koordinaattori. Aloitin tehtävässä tammikuussa ja odotan innolla pääseväni tutustumaan suseyhteisön toimijoihin paremmin.

Asun Helsingin Herttoniemessä kahden tyttäreni kanssa. Vapaa-ajallani tykkään ulkoilla, viettää aikaa kavereiden kanssa ja tarkastella kriittisesti ympäröivää maailmaa. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteillä kuorrutettu filosofian maisteri. Aiemmin olen työskennellyt erilaisissa sosiaali- ja terveysalan järjestöissä mm. sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisyyden, mielenterveyden ja normikriittisyyden teemojen parissa.”

”Suse-koordinaattorin” tärkein tehtävä on mahdollistaa tuloksellinen ja laadukas yhteistyö suseyhteisöön kuuluvien toimijoiden välillä. Käytännössä tämä tarkoittaa vastuuta yhteisön sisäisestä viestinnästä, yhteisön vuosittaisten tapaamisten järjestelyistä sekä yhteiskehittämisen prosesseista yhdessä verkoston kanssa. Koordinaattori toimii myös konsultointiapuna sukupuolisensitiivisyyden teemoihin liittyen.

Suseyhteisön tavoitteena on vahvistaa sukupuolisensitiivisyysosaamista sosiaalisen nuorisotyön kentällä. Sukupuolisensitiivisen sosiaalisen nuorisotyön yhteisöön kuuluu tällä hetkellä noin 120 ammattilaista, jotka toteuttavat toimintaa ympäri Suomen.

Lue lisää www.sukupuolisensitiivisyys.fi

 

Kuva: Marika Finne