Tule vapaaehtoiseksi

Tulisiko sinusta Loisto setlementin vapaaehtoinen?

Loisto Setlementin vapaaehtoisena voit olla mukana lasten ja nuorten arjessa läsnäolevana aikuisena. Aiemmalla koulutus- tai työhistoriallasi ei ole vapaaehtoistyöhön osallistumisen kannalta merkitystä, mutta katsomme aiemman kokemuksen ihmisten kohtaamisesta ja nuorten kanssa työskentelystä eduksi. Meille kuitenkin riittää, että olet kiinnostunut toimimisesta lasten, nuorten ja perheiden parissa ja olet vastuullinen ja luotettava henkilö.

Loisto Setlementti tarjoaa vapaaehtoisilleen tulevaan vapaaehtoistyöhön orientoivan koulutuksen, minkä lisäksi saat hyvää mieltä, ammatillista tukea ja täydentävää koulutusta myös myöhemmissä vapaehtoistyösi vaiheissa.

Lue alapuolelta tarjolla olevista vaihtoehdoista ja ota yhteyttä haluamaasi vapaaehtoistehtävän tarjoajaan! Voit kertoa vapaamuotoisessa esittelyssäsi, kuka olet ja miksi haluat tehdä vapaaehtoistyötä nuorten parissa.

Halutessasi voit kysyä lisää Loiston vapaaehtoistoiminnasta sähköpostitse toimintojemme vastaavilta työntekijöiltä.

Läsnäoloa tai täyttä toimintaa tyttöjen kanssa

Tyttöjen Talojen vapaaehtoiset ovat aikuisia naisia, joita yhdistää kiinnostus tukea eri-ikäisiä ja monenlaisia tyttöjä erilaisissa elämäntilanteissa. Tyttöjen Talon vapaaehtoisen tärkein tehtävä on olla läsnä ja kuunnella sekä toimia aikuisena roolimallina nuorille ammattilaisten rinnalla. Vapaaehtoiset ovat tervetulleita toteuttamaan työpajoja, teemapäiviä ja tapahtumia sekä ideoimaan jotain ihan uutta.

Ota yhteyttä Tyttöjen Taloihin Helsinki tai Espoo

Yhteisöllistä tukea ja toimintaa pojille ja nuorille miehille

Etsimme Poikien Talojen vapaaehtoisiksi yli 20-vuotiaita, tasapainoisessa elämäntilanteessa olevia ja luotettavia miehiä. Poikien Talon vapaaehtoisena voit osallistua yhteisölliseen olohuonetoimintaan, olla apunamme retkillä ja tutustumiskäynneillä, tukea maahan muuttaneita ja pakolaistaustaisia kävijöitä suomen kielen arkikäytössä, lieventää mahdollista yksinäisyyden tunnetta omalla läsnäolollasi sekä tuoda esille ja jakaa omaa osaamista, harrastusta tai muuta erityistaitoa lyhytkestoisen ryhmän tai työpajan muodossa. Vapaaehtoistehtäviä on tarjolla jokaisena arki-iltapäivänä ja -iltana.

Yhteys kimmo.saastamoinen@poikientalo.fi tai eero.lehtovirta@loistosetlementti.fi

Läxäri Pasilan Asukastalolla

Itä-Pasilan sosiaalisen nuorisotyön Läksyapu tukee lasten ja nuorten koulunkäyntiä auttamalla läksyjen tekemisessä silloin, kun avun saaminen kotona ei ole mahdollista tai riittävää. Läksyavun vapaaehtoiseksi voi tulla kuka tahansa, joka haluaa auttaa koululaisia (ala- ja yläaste) ja lukiolaisia läksyjen teossa. Kaipaamme mukaan erityisesti matematiikan osaajia. Läksyapu kokoontuu kerran viikossa keskiviikkoisin klo 16.30–18.30. Vapaaehtoiset voivat halutessaan vuorotella tai osallistua vaikka joka viikko.

Yhteys johanna.seppa@loistosetlementti.fi

Kiitos, että haluat olla mukana lasten ja nuorten elämässä! Työmme ei olisi mahdollista ilman vapaaehtoistemme arvokasta tukea. Tervetuloa mukaan!