Siirry sisältöön

Vantaan Poikien Talo

Vantaan Poikien Talo tarjoaa 10–18-vuotiaille pojiksi identifioituville nuorille heidän omat tarpeensa ja lähtökohtansa huomioivaa tukea ja toimintaa. Poikien Talon toiminnasta hyötyvät erityisesti nuoret, jotka kaipaavat positiivista peilauspintaa omaan kasvuun, uusia ystäviä, tukea elämän haasteisiin sekä mielekästä tekemistä turvallisessa ympäristössä. Poikien Talo on turvallinen tila, jossa toteutetaan sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisen työn periaatteita.   

Vantaan Poikien Talo on Loisto setlementin kolmivuotinen hanke, jonka rahoittajana toimii Sosiaali- ja terveysalan avustusjärjestö STEA. Loisto setlementti on järjestänyt Poikien Talo -toimintaa Helsingissä jo kymmenen vuotta. Poikien Talon työntekijät ovat koulutettuja sosiaali- ja kasvatusalan ammattilaisia, joilla on monipuolinen kokemus sukupuoliltaan moninaisten lasten, nuorten ja aikuisten parissa työskentelystä. 

 

TOIMINTA VANTAAN POIKIEN TALOLLA 

Heikon koronatilanteen takia Vantaan Poikien Talon yhteisötoiminta on peruttu 16.1.2022 asti. 

Poikien talon ohjaajat tavoitat Discordin chatista ti ja to klo 14–16. Keskusteluun pääset helpoiten mukaan liittymällä Sua varten somessa -serverille, josta löytyy Helsingin Poikien talon kanava. #vuodenvaihteen-chat klo 14–16 tulee näkyville vasta tasan klo 14 ja jos et ole aikaisemmin ollut chateissamme mukana, voit pyytää Eerolta tai Samuelilta lupaa liittyä keskusteluun viestillä joko whatsappin tai Discordin kautta.

 

Vantaan Poikien talon ryhmätoiminta käynnistyi syksyllä 2021. Tarjolla on kolme ryhmää, joista yksi on Hakunilan yhteisötilassa ja kaksi Koivukylän avoimessa kohtaamispaikassa.

  • Maanantaisin 18.10.2021 alkaen tarjoamme ryhmätoimintaa 15–18-vuotiaille pojille Koivukylän avoimessa kohtaamispaikassa (Karsikkokuja 17) klo 16–19 
  • Tiistaisin olemme Hakunilan yhteisötalossa (Laukkarinne 6) 10–18-vuotiaille klo 16–19
  • Keskiviikkoisin 20.10.2021 alkaen Koivukylän avoimessa kohtaamispaikassa 10–14-vuotiaille klo 15–19.

Toimintamuotoinamme ovat matalankynnyksen avoin ryhmätoiminta, harrasteryhmätoiminta sekä yksilöllinen ohjaus. Poikien Talon työntekijöillä on myös mahdollisuus jalkautua hankkeen toiminta alueelle (Pohjois- ja Itä-Vantaa).  

Tulevaisuudessa käynnistyy myös suljettua ryhmätoimintaa esimerkiksi väkivallalla oireileville pojille, eroryhmä yhteistyössä Vantaan turvakotien kanssa sekä sateenkaarinuorten ryhmä yhdessä Helsinki Pride-yhteisön kanssa. Lisätietoa suljetusta ryhmätoiminnasta saat Vantaan Poikien Talon työntekijöiltä. 

 

ASIAKKAAKSI POIKIEN TALOLLE 

Haluamme säilyttää tilan ja toiminnan turvallisena kaikille kävijöillemme. Jos olet kiinnostunut tai tunnet jonkun, joka hyötyisi Vantaan Poikien Talon toiminnasta ole yhteydessä hankkeen työntekijöihin. Tapaamme mielellämme kävijät ennen toimintaan liittymistä. Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan toimintamuotoihin ja tiloihin yksin, yhdessä nuoren tai ryhmän kanssa. Pyydämme, että tutustumiskäynnit sovitaan etukäteen sähköpostitse tai puhelimitse työntekijöiden kanssa. 

Tärkeitä periaatteita toiminnassamme ovat mm. 

  • Osallistuminen toimintaan perustuu vapaaehtoisuuteen 
  • Toimintaan ei tarvitse liittyä ongelmaperustaisesti 
  • Osallistuja saa määritellä itse mitä ja minkä verran kertoo itsestään 
  • Nuori määrittelee itse, mitä elämäänsä tarvitsee 
  • Osallistujalla on oikeus säädellä omaa osallistumisen tasoaan 

 

YHTEYSTIEDOT

Koivukylän avoin kohtaamispaikka
Karsikkokuja 17
01360 Vantaa 

Instagram @vantaanpoikientalo 

Työntekijät 

Eero Lehtovirta
Hankevastaava
p. 050 5439889
eero.lehtovirta@loistosetlementti.fi 

Samuel Susilinna
Hanketyöntekijä
p. 050 543 9982
samuel.susilinna@loistosetlementti.fi