Siirry sisältöön

Vantaan Poikien Talo

 

Vantaan Poikien Talo tarjoaa 10–18-vuotiaille pojiksi identifioituville nuorille heidän omat tarpeensa ja lähtökohtansa huomioivaa tukea ja toimintaa. Poikien Talon toiminnasta hyötyvät erityisesti nuoret, jotka kaipaavat positiivista peilauspintaa omaan kasvuun, uusia ystäviä, tukea elämän haasteisiin sekä mielekästä tekemistä turvallisessa ympäristössä. Poikien Talo on turvallinen tila, jossa toteutetaan sukupuoli– ja kulttuurisensitiivisen työn periaatteita.    

Vantaan Poikien Talo on Loisto setlementin kolmivuotinen hanke, jonka rahoittajana toimii Sosiaali- ja terveysalan avustusjärjestö STEA. Loisto setlementti on järjestänyt Poikien Talo -toimintaa Helsingissä jo kymmenen vuotta. Poikien Talon työntekijät ovat koulutettuja sosiaali- ja kasvatusalan ammattilaisia, joilla on monipuolinen kokemus sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisestä nuorisotyöstä.  

 

 

TOIMINTA VANTAAN POIKIEN TALOLLA 

Kuvassa Vantaan Poikien Talon nuoret pelaavat Unoa

 

Toimintamuotoinamme ovat matalankynnyksen yhteisötoiminta, teemaryhmät sekä yksilöllinen ohjaus. Poikien Talon työntekijöillä on myös mahdollisuus jalkautua hankkeen toiminta alueelle (Pohjois- ja Itä-Vantaa).  Kaikki Vantaan Poikien Talon toiminta on maksutonta, eikä vaadi rekisteröitymistä. 

 

 

 

 

 

Yhteisötoiminta 

Vantaan Poikien Talo tarjoaa asiakkailleen yhteisötoimintaa kahtena iltana viikossa. Ryhmässä on mahdollisuus pelata, retkeillä, keskustella ja toimia yhdessä Poikien Talon ohjaajien ja muiden kävijöiden kanssa. Vantaan Poikien Talolla noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita ja toiminta on ammatillisesti ohjattua. Yhteisötoiminta on kävijälähtöistä ja osallistujat voivat itse vaikuttaa yhteisötoiminnassa käsiteltäviin teemoihin ja toimintaan. 

Keskiviikkoisin ja torstaisin klo 16–19 , Koivukylän avoin kohtaamispaikka

 

Erotyöpaja Discordissa

Vantaan Poikien Talo järjestää marraskuussa 2022 yhdessä Vantaan turvakoti yhdistyksen avopalvelun kanssa Discord-ryhmän eroperheiden nuorille. Eroryhmään voivat osallistua nuoret, joiden vanhemmat ovat eroamassa tai eronneet. Ryhmässä käsitellään toiminnallisuuden ja vertaistuen avulla muun muassa kahdessa kodissa asumista, vanhempien riitoja tai vanhempien uusia kumppaneita. Etäryhmä perustuu vapaaehtoisuuteen ja nuori voi itse valita kuinka paljon hän haluaa elämästään kertoa. Eroryhmä kokoontuu marraskuussa neljänä maanantaina (7.-28.11.) kl0 16-18 Discord-palvelimella, liittymiseen tarvitset tietokoneen tai älypuhelimen.

Ilmoittaudu erotyöpajaan tästä

Lisätiedot: Eero Lehtovirta, eero.lehtovirta@loistosetlementti.fi/0505439889

 

Poikateatteri

Vantaan Poikien Talon yhteinen ryhmä Vantaan Poikateatterin kanssa käynnistyi maanantaina 7.3.2022. Ryhmässä pääsee käsittelemään draaman keinoin väkivaltaan liittyviä teemoja. Ryhmä kokoontuu Tikkurilassa Vernissan Vinssisalissa maanantaisin klo 18:45-20:15. Ryhmässä toteutetaan kevään ja syksyn 2022 aikana väkivaltaan liittyvä videoteos. Ryhmään on mahdollista liittyä syyskuussa 2022 ja sinne voi tulla myös tutustumaan ennen varsinaista liittymistä.

Lisätiedot: Eero Lehtovirta 0505439889/ eero.lehtovirta@loistosetlementti.fi

 

Sukupuoltaan pohtivien nuorten ryhmä 

Helmikuussa 2022 Koivukylässä alkoi kokoontumaan ryhmä trans-/sukupuoltaan pohtiville 10-15-vuotiaille nuorille. Ryhmä on ammatillisesti ohjattua vertaisryhmätoimintaa ja se toteutetaan yhteistyössä Helsinki Pride -yhteisön kanssa. Ryhmä kokoontuu syyskaudella joka toinen keskiviikko ja etukäteen on mahdollista tulla tutustumaan vetäjään sekä tilaan joko nuori itsekseen tai vanhemman/tukihenkilön kanssa.

Tarkemmat tiedot, ilmoittautumiset ja tutustumiskäynnit: Samuel Susilinna 050 5439982 / samuel.susilinna@loistosetlementti.fi 

 

 

ASIAKKAAKSI VANTAAN POIKIEN TALOLLE 

Kuvassa poikia katsomassa elokuvaa säkkituoleilla

 

Haluamme säilyttää tilan ja toiminnan turvallisena kaikille kävijöillemme. Jos olet kiinnostunut tai tunnet jonkun, joka hyötyisi Vantaan Poikien Talon toiminnasta ole yhteydessä hankkeen työntekijöihin. Tapaamme mielellämme kävijät ennen toimintaan liittymistä. Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan toimintamuotoihin ja tiloihin yksin, yhdessä nuoren tai ryhmän kanssa. Pyydämme, että tutustumiskäynnit sovitaan etukäteen sähköpostitse tai puhelimitse työntekijöiden kanssa.  

 

 

Tärkeitä periaatteita toiminnassamme ovat mm. 

  • Osallistuminen toimintaan perustuu vapaaehtoisuuteen 
  • Toimintaan ei tarvitse liittyä ongelmaperustaisesti 
  • Osallistuja saa määritellä itse mitä ja minkä verran kertoo itsestään 
  • Nuori määrittelee itse, mitä elämäänsä tarvitsee 
  • Osallistujalla on oikeus säädellä omaa osallistumisen tasoaan 

 

YHTEYSTIEDOT

Koivukylän avoin kohtaamispaikka
Karsikkokuja 17
01360 Vantaa 

Instagram @vantaanpoikientalo 

Työntekijät 

Eero Lehtovirta
Hankevastaava
p. 050 5439889
eero.lehtovirta@loistosetlementti.fi 

Samuel Susilinna
Hanketyöntekijä
p. 050 543 9982
samuel.susilinna@loistosetlementti.fi

 

Aiheesta muualla:

“Meillä on tosi paljon koulukiusattuja” – Poikien talossa nuoret saavat tukea yksinäisyyteen ja kiusaamiseen Vantaan Sanomat 20.4.22

Vantaalaisessa lähiössä on ovi, josta saavat astua vain syrjityt ja kiusatut – Sisällä odottaa kaksi miestä, jotka kertovat nyt kuinka kärsineiden elämä muutetaan HS Vantaa 29.8.2021

Vantaalle on tulossa Poikien talo – Yhtenä palvelun tavoitteena on, että nuorukaiset oppivat väkivallattomia toimintamalleja ja seksiin liittyviä rajoja Vantaan Sanomat 17.4.2021

Vantaan Poikien Talo-hanke käynnistyy syksyn 2021 aikana Koivukylässä

 

 

Vantaan Poikien Talo logo