Ohjaaminen toimintaan

Kuinka kertoa nuorelle Loisto setlementistä

Ammattilaisena voit ohjata nuoria Loisto setlementin eri toimintamuotoihin. Toimintamme perustuu matalakynnyksisyyteen ja sen aito toteutuminen edellyttää vahvaa ja hyvää yhteistyötä meidän toimijoiden välillä. Onnistuneen ohjauksen edellytyksenä on synnyttää yhteys työntekijän ja tutustujan välillä. Tutustumiskäynti on tilaisuus selvittää, onko toimintamme oikea valinta nuorelle.

Tärkeitä periaatteita toiminnassamme ovat

  • Osallistuminen toimintaan perustuu vapaaehtoisuuteen
  • Toimintaan ei tarvitse liittyä ongelmaperustaisesti
  • Osallistuja saa määritellä itse mitä ja minkä verran kertoo itsestään.
  • Nuori tai nuori aikuinen määrittelee itse, mitä elämäänsä tarvitsee
  • Työntekijät tukevat nuorta tai nuorta aikuista löytämään oman erityisen merkityksen toimintaan liittymiseksi’
  • Osallistujalla on oikeus säädellä omaa osallistumisensa tasoaan.

Loisto setlementin työntekijä pitää huolta tutustumiskäynnin etenemisestä ja siitä, että tutustujalla on mahdollisimman turvallinen olla. Tärkeää on, että nuori tulee nähdyksi ja kuulluksi. Tutustumiskäynnillä myös sovitaan jatkosta konkreettisesti.

Saattava henkilö toimii tutustujalle turvana ja vasta tarvittaessa auttaa tutustujaa sanottamaan sitä, mitä hän elämäänsä kaipaisi ja tarvitsisi.

Voit olla yhteydessä suoraan Loisto setlementti ry:n toimintoon, johon haluat nuoren ohjata.

ESPOON TYTTÖJEN TALO

Tyttöjen Talo tarjoaa sinulle monipuolista tekemistä, syvällisiä pohdintoja ja rentouttavaa oleilua sekä eri ikäisten tyttöjen ja nuorten naisten seuraa. Meille voit tulla omana itsenäsi erilaisissa elämäntilanteissa.

Lue lisää >

HELSINGIN TYTTÖJEN TALO

Tyttöjen Talo tarjoaa sinulle monipuolista tekemistä, syvällisiä pohdintoja ja rentouttavaa oleilua sekä eri ikäisten tyttöjen ja nuorten naisten seuraa. Meille voit tulla omana itsenäsi erilaisissa elämäntilanteissa.

Lue lisää >

ITÄ-PASILA

Asutko Itä-Pasilan alueella ja olet 10-18 -vuotias? Tule mukaan toimintaamme! Itä-Pasilan asukastalolla kokoontuu viikoittain tyttö- ja poikaryhmiä, järjestetään avointa- ja harrastustoimintaa. Meillä voit osallistua myös erilaisiin retkiin, leireihin ja tapahtumiin.

Lue lisää >

SOPU

Sopussa teemme työtä nuorten, perheiden ja yhteisöjen kanssa, jossa esiintyy kunniaan liittyviä haasteita. Meihin voit ottaa yhteyttä, jos epäilet, että perheessä on väkivallan uhkaa tai, jos väkivaltaa on jo tapahtunut. Yhdessä selvitämme tilannetta turvallisesti niin, että kukaan ei joudu vaaraan.

Lue lisää >

POIKIEN TALO

Poikien Talon tarkoituksena on tukea sinua tavalla, jonka itse koet parhaaksi. Meillä voit viettää aikaa yhdessä muiden poikien sekä turvallisten aikuisten kanssa, keskustella itseäsi mietityttävistä asioista tai kokeilla ja opetella uusia taitoja.

Lue lisää >

SATU

SaTu-yhteisö on tarkoitettu 16-20-vuotiaille lastensuojelun asiakkkaana oleville nuorille, jotka tarvitsevat tukea itsenäistymisvaiheessa. Yhteisö sopii sinulle, jos haluat vertais-, yksilö- ja ryhmämuotoista tukea itsenäistymiseen.

Lue lisää >

LOISTO PAJA

Oletko työ- ja opiskelupaikkaa vailla oleva nuori, joka on kiinnostunut tapahtumajärjestämisestä ja kulttuurituotannosta? Loisto Pajan työpajatoiminta on juuri sinua varten!

Lue lisää >

TERAPIAPALVELUT

Loisto setlementin terapiapalvelut tarjoaa psykoterapiaa nuorille ja nuorille aikuisille. Psykoterapiassa voit käsitellä vaikeita kokemuksiasi luottamuksellisesti ja löytää niihin ratkaisuja.

Lue lisää >

SEKSUAALIVÄKIVALTATYÖ

Oletko kokenut seksuaalista häirintää tai väkivaltaa? Onko rajojasi rikottu? Sinulla on oikeus saada apua ja tukea tilanteeseesi. Älä jää yksin kokemuksesi kanssa, tule juttelemaan!

Lue lisää >

SILMU

Silmu -toiminta on sinulle nuori äiti, isä tai sellaiseksi tuleva. Kuunnellaan, keskustellaan, ideoidaan ja toteutetaan. Äiti, Isä ja Lapset, Yhdessä. Nuoren vanhemmuuden tueksi.

Lue lisää >