Ohjaaminen toimintaan

Tervetuloa tutustumaan toimintaamme

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan Loisto setlementti ry:n eri toimintamuotoihin ja tiloihimme! Järjestämme vuosittain ammattilaisille sekä opiskelijoille avoimien ovien päiviä, joissa on mahdollisuus tutustua laajemmin toimintaamme. Tiedotamme avoimista ovista nettisivuillamme sekä sosiaalisessa mediassa. Toimintaamme voi tulla tutustumaan myös yhdessä nuoren tai ryhmän kanssa. Pyydämme, että tutustumiskäynnit yksittäisiin toimintoihin sovitaan etukäteen sähköpostitse toiminnon työntekijöiden kanssa.

Kuinka kertoa nuorelle Loisto setlementistä

Ammattilaisena voit ohjata nuoria Loisto setlementin eri toimintamuotoihin. Toimintamme perustuu matalakynnyksisyyteen ja sen aito toteutuminen edellyttää vahvaa ja hyvää yhteistyötä meidän toimijoiden välillä. Onnistuneen ohjauksen edellytyksenä on synnyttää yhteys työntekijän ja tutustujan välillä. Tutustumiskäynti on tilaisuus selvittää, onko toimintamme oikea valinta nuorelle.

Tärkeitä periaatteita toiminnassamme ovat

  • Osallistuminen toimintaan perustuu vapaaehtoisuuteen
  • Toimintaan ei tarvitse liittyä ongelmaperustaisesti
  • Osallistuja saa määritellä itse mitä ja minkä verran kertoo itsestään.
  • Nuori tai nuori aikuinen määrittelee itse, mitä elämäänsä tarvitsee
  • Työntekijät tukevat nuorta tai nuorta aikuista löytämään oman erityisen merkityksen toimintaan liittymiseksi’
  • Osallistujalla on oikeus säädellä omaa osallistumisensa tasoaan.

Loisto setlementin työntekijä pitää huolta tutustumiskäynnin etenemisestä ja siitä, että tutustujalla on mahdollisimman turvallinen olla. Tärkeää on, että nuori tulee nähdyksi ja kuulluksi. Tutustumiskäynnillä myös sovitaan jatkosta konkreettisesti.

Saattava henkilö toimii tutustujalle turvana ja vasta tarvittaessa auttaa tutustujaa sanottamaan sitä, mitä hän elämäänsä kaipaisi ja tarvitsisi.

Voit olla yhteydessä suoraan Loisto setlementti ry:n toimintoon, johon haluat nuoren ohjata. Yhteystietomme löydät täältä!