Avoin työpaikka: Digitaalisen nuorisotyön asiantuntija, Sua varten somessa

Oletko sinä tuleva työkaverimme Sua varten somessa -toiminnassa? 

Haemme digitaalisen nuorisotyön osaajaa verkossa tehtävään nuorten auttamistyöhön. Työsuhde on vakituinen ja kokoaikainen.  

Sua varten somessa – suavartensomessa.fi

Sua varten somessa on sosiaalisen median alustoilla toimiva ilmainen palvelu, joka auttaa seksuaalista ahdistelua, häirintää ja kiusaamista kokevia lapsia ja nuoria. Nuorille suunnatun tukityön lisäksi tuotamme suosittua someviestintää ja koulutamme ammattilaisia ajankohtaisista digitaalisen häirinnän, seksuaaliväkivallan ja somenuorisotyön teemoista. 

Loisto setlementti ry – loistosetlementti.fi

Keväällä 50 vuotta täyttävä Loisto setlementti ry tekee sosiaalista nuorisotyötä pääkaupunkiseudulla. Sen sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisesti toteutettaviin palveluihin kuuluvat Sua varten somessa -toiminnan lisäksi mm. Helsingin ja Vantaan Poikien Talot sekä Espoon ja Helsingin Tyttöjen Talot.

Työnkuva

Työnkuva muodostuu verkkoauttamistyöstä sosiaalisen median alustoilla. Yksityisviestein tapahtuvien keskustelujen lisäksi työ sisältää jalkautumista nuorten pariin somealustoille, yhteistyötä viranomaisten kanssa sekä kiusaamiseen ja häirintään somealustoilla puuttumista. Lisäksi asiantuntijan työnkuvaan voi kuulua someviestintää, ammattilaisten kouluttamista sekä materiaalien tuottamista riippuen hakijan kiinnostuksesta ja erityisosaamisesta. Työ sisältää iltatyötä 1-2 kertaa viikossa. 

Odotamme sinulta

 • Soveltuvaa koulutusta, esim. nuoriso- ja yhteisöohjaaja, sosionomi, yhteisöpedagogi
 • Kokemusta nuorten kanssa työskentelystä 
 • Kiinnostusta auttaa ja tukea nuoria verkon välityksellä 
 • Hyviä tiimi- ja vuorovaikutustaitoja 
 • Oma-aloitteisuutta sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja oman työn organisointiin niin etätyössä kuin toimistollakin
 • Kokemusta erilaisilla somealustoilla toimimisesta
 • Valmiutta opetella sosiaalisen median uusia tuulia kanssamme
 • Sujuvaa suomen kielen taitoa

Eduksi katsomme 

 • Kokemus someviestinnästä (esim. TikTok, Instagram) 
 • Kokemus tekstipohjaisesta, verkkovälitteisestä työstä nuorten kanssa
 • Ymmärrys seksuaaliväkivaltaan liittyvistä ilmiöistä
 • Ymmärrys lasten ja nuorten erilaisista kehitysvaiheista

Tarjoamme sinulle 

Tarjoamme sinulle työn, jonka merkitystä ei tarvitse työpäivän jälkeen miettiä. Työssäsi autat seksuaalista ahdistelua ja kiusaamista kokeneita nuoria ja ennaltaehkäiset häirintää tekemällä kasvatustyötä somessa, nuorten tärkeimmässä digitaalisessa kasvuympäristössä. Asiantuntijana tulet osaksi innostunutta työyhteisöä, jossa sinun on mahdollista kehittää työsi sisältöä. 

Noudatamme yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta. Palkkaluokka on G25. Loisto setlementti tarjoaa laajat työsuhde-edut, joihin kuuluu mm. työterveyshuolto, lounas- liikunta- ja kulttuurietu ja liukuva työaika. Teemme töitä sekä etänä että viihtyisässä toimistossamme Helsingissä Kalliossa (lähipäiviä 3-4 pv/kk). 

Hakeminen: 

Täytä sähköinen hakulomake ja lisää videomuotoinen hakemuksesi 12.3. mennessä täällä: https://bit.ly/suavartenrekry24  

Haastatteluun kutsuttaville ilmoitetaan henkilökohtaisesti viikolla 12. Haastattelut tapahtuvat 22.3., 25.3. tai 26.3. Työ alkaa viimeistään toukokuussa 2024. 

Lisätietoja tehtävästä antaa 27.2. ja 28.2. Klo 10-11: johtava asiantuntija Anni Pätilä, puh. 050-3642103.

Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä ja eri sukupuolisia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri-, tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Rekrytoinnissa sovelletaan positiivista erityiskohtelua silloin, kun keskenään yhtä pätevistä hakijoista toinen edustaa aliedustettua ryhmää.