TERVETULOA MATKALLE KOHTI KAUNISTA JA HYVÄÄ – Loiston ensimmäinen blogikirjoitus

Tämä on Loisto setlementin ensimmäinen blogikirjoitus. Joka on Loisto setlementin ensimmäisillä omilla, ihkauusilla nettisivuilla. Voiko tämä olla edes totta? Tätä hetkeä on odotettu kauan ja hartaasti.

Nettisivuprojektimme käynnistyi jo silloin, kun olimme vielä Kalliolan Nuoret ry ja osa Kalliolan setlementtiä. Eräänä päivänä saimme yhteydenoton myynnin ja markkinoinnin alan yritykseltä, joka halusi tehdä yhteiskunnallista hyvää ja olla tukemassa työtämme nuorten parissa. En ollut ensin varma, mitä meidän yhteistyömme voisi olla, mutta ensimmäisessä tapaamisessa meille hahmottui selvästi yhteinen projekti; uudet nettisivut. Olimme innoissamme yhteistyöstä ja sen tuomista mahdollisuuksista. Yhtä innoissaan oli yhteistyöyritys siitä, että se pääsi sukeltamaan työmme kautta nuorten maailmaan ja täysin eri todellisuuteen kuin jossa he yleensä tekevät työtä. Yhteinen suunnittelutyö käynnistyi vauhdilla ja innokkaasti. Saimme paljon aikaiseksi pienessä ajassa ja nautimme yhteistyöstä. Ja sitten, kuten niin usein, elämä toi eteen muutoksia. Loisto setlementti, joka tuolloin oli vielä osa Kalliolan setlementtiä, irtaantui erilliseksi ja itsenäiseksi nuorisoyhdistykseksi ja sen myötä tuli sääntöuudistus, nimenmuutos ja monet hallinnolliset uudistukset. Uuden nimen vahvistumista rekisterihallituksessa jouduttiin odottamaan, ja nettisivuprojektia ei voitu edistää ennen kuin perusprosessit oli saatu kuntoon. Yritys halusi ymmärrettävästi saada projektin loppuun ja yhdessä sovimme, että yhteistyö oli saatu siihen pisteeseen, että molemmat osapuolet voivat olla tyytyväisiä siihen. Saimme aikaan nettisivujemme perusrakenteen, joka jaloistui Web-veistämön käsissä nykyiseen muotoonsa.

Ja tässä sitä nyt ollaan. Sain kunnian aloittaa Loiston blogin, ja aluksi mietin, mikä olisi sellainen naseva aloitus, joka nostaisi blogimme heti lentoon. Ehkä jokin yhteiskunnallinen kannanotto nuorten maailmasta? Joku mahdollisimman hyvä kuvaus siitä, miten hienoa työtä Loistavat työntekijämme tekevät joka päivä nuorten parissa ja minkälaisia tuloksia sillä saamme aikaiseksi? Hmmmm, ehkä niiden aika on kuitenkin myöhemmin. Tänään tuntui kaikista luontevimmalta päästää ajatukset ulos juuri sellaisina kuin ne ovat. Päällimmäisenä tunteena on helpotus ja kiitollisuus yhteisestä panostuksesta nettisivujen eteen. Ja siitä, että nyt voimme avata tämän blogin ja päästä kirjoittamaan asioista ja ilmiöistä, joita näemme työssämme nuorten kanssa joka päivä. Päästämme kuukausittain ääneen työntekijämme, jotka tuovat esiin ajankohtaisia ilmiöitä ja asioita nuorten kanssa tehtävässä työssä. Asetumme setlementtiarvojen mukaisesti heikomman puolelle ja toimimme äänitorvena niille, joiden ääni ei aina yhteiskunnallisessa keskustelussa tule kuulluksi.

Haluamme ottaa teidät mukaan matkalle, jonka kulusta emme itsekään voi vielä olla varmoja. Otsikoin tämän kirjoituksen Piia Lehden teoksen mukaan, jonka nimi on ”Kulkue kohti kaunista ja hyvää.” Tuo taulu on aina puhutellut minua visuaalisesti ja merkityksellisen nimensä vuoksi. Näen meidät Loisto setlementtiläiset ikään kuin kulkueena, joka matkustaa kohti kauniimpaa ja parempaa, moniäänistä maailmaa, jossa jokainen voi toteutua täydesti. Matkallamme tuomme esiin havaintojamme, epäkohtia, onnistumisia ja ajatuksiamme maailman menosta. Olemme uuden edessä, tästä voi tulla maailman hienoin matka tai sitten tästä voi tulla jotain muuta. Lähdemme tähän kuitenkin täysillä ja uskomme, että tästä tulee hyvä juttu. Tervetuloa mukaan!

 

Terkuin,

Milla, Loisto setlementin kehittämispäällikkö