Helsinki-päivän seikkailuja

Kävimme tutustumassa Helsinki päivän toimintaan ja kuvailemassa niitä ja toivoimme, että saisimme jotain uutta irti kaupungistamme. Olimme suunnitelleet reitin hyvin ja miettineet miten päivän suoritamme etukäteen. Aina kaikki ei kuitenkaan mene niinkuin Strömsössä suunnitelmista huolimatta, mutta joskus ihan loppu kädessä hyvä niin. Tulee ainakin hauskoja tarinoita.

Aloitimme päivämme suunnitelmien mukaan Kaivopuiston tähtitornissa, jossa suunnitelmana oli käydä katsomassa aurinkoa kaukoputken läpi. Tiistai oli kuitenkin hyvin pilvinen päivä jota emme olleet älynnyt ottaa huomioon, eikä putkesta loppupelissä ikävä kyllä näkynyt mitään. Tilanteen sanottiin mahdollisesti paranevan kolmen aikoihin ja niinhän se tekikin ja aurinko taas paistoi, mutta me olimme jo toisella puolella kaupunkia. Opimme tästä ja annamme neuvona teille, että säätiedotus kannattaa tsekata ennen kun tekee reissun tornille. Torni itsessään oli hieno ja oli siistiä nähdä se sisältä vaikka ei nyt päästy kaukoputkesta sen pahemmin kurkistelemaan. Muina päivinä torni on maksullinen, mutta maksu on siedettävän kokoinen ja jos ei tornissa itsessään kävisi niin kukkulalla itsellään on mahtavat näköalat. Kaivopuistoon pääse esimerkiksi 3-ratikalla jonka me otimme.

Välissä kävimme lounaalla ja luonnostelimme tulevia tekstejä. Ideana oli mennä katsomaan Surinaparaatin loppufanfaaria Sörnäisen asemalle, mutta emme onnistuneet löytämään sitä. Sen sijaan eksyimme Hurstille hynää! vol.3 tapahtumaan ensimmäistä kertaa sinä päivänä.

Hetken etsimisen jälkeen luovutimme paraatin etsinnän suhteen hämmästelimme hetken Vaasanaukion menoja ja lähdimme suunnistamaan Suvilahti DIY tapahtumaa päin.

Meidän mahtavaan tuuriin lisäten Helsinki päivän sivut eivät suostuneet toimimaan emmekä saaneet skeittipuiston osoitetta. Emme olleet kumpikaan koskaan käyneet puistossa joten epätoivoisina koitimme suunnistaa niillä pienillä ohjeilla joita meillä oli. Eksyimme tietysti. Helsinki päivän sivujen tuhannetta kertaa uudelleen lataamisen jälkeen ne rupesivat toimimaan hetkellisesti niin, että saimme napattua mapsista osoitteen. Me ainakin luulimme näin. Syötin osoitteen Google Mapsiin ja teimme tiemme Googlen ohjeilla eteenpäin. Vaan mitä en ollut älynnyt, että kirjoittaessani osoitetta unohdin laittaa kadun numeron ja eksyimme taas kerran. Uuden osoitteen syötettyäni totesimme, että emme olleet niin kaukana puistosta kun luulimme. Olimme itseasiassa ihan sen vieressä, mutta Maps ehdotti 10 minuutin kävelyä ja järjetöntä kiertoreittiä. Päätimme suunnistaa puistoon omin avuin ja löysimme onneksi suht vaivatta perille. Suunnistus vinkkinä haluaisin ehdottaa, ettei kuuntele Google Mapsia vaan tekee tiensä kattilahallin aukiolle ja siitä aukion takalaitaan ja portaat ylös.

Puisto itsessään oli värikäs ja täynnä elämää. Pysähdyimme katsomaan ja kuvaamaan puiston meininkiä. Kiipesimme rampeille ottamaan kuvia puistosta ja väistelimme kohteliaasti skeittaajia jotka hymyilivät meille ohi kiitäen. Rampeilla oli kaiken oloista ja ikäistä porukkaa neljästäkymmenestä ikäluokasta neljä vuotiaaseen. Kaikkiaan puistossa tuli hyvin avoin ja hyväksytty olo.

Rampit täynnä värikkäitä graffiteja ja maalauksia joiden joukosta löytyy teksti #saveSuvilahtiDIY useampaan otteeseen. Mistä on kyse?

Suvilahti DIY Skatepark on 2011 talkoovoimin rakennettu rullalauta puisto Suvilahdessa.

Se rakennettin betonisen puiston puutten takia ja on ollut tärkeä niin nuorille kuin vähän vanhemmillekin. Se on vuosien varrella saanut uutta maalikerrosta, sitä on korjailtu. Siitä on tullut osa helsinkiläistä kulttuuria. Nyt se on uhassa raivata Suvilahden uudelleen rakennuksen tieltä. Lisätietoja aiheesta löytyy Suvilahti DIY:n Facebook-sivuilta.

Kun olimme lopettaneet puistossa kuvaamisen huomasimme, ettemme enään ehtisi suunniteltuun viimeiseen pisteeseen eksymisen ja muun säätämisen takia. Päätimme pienen uuden tapahtuman johon vielä ehtisimme etsimisen jälkeen mennä kuuntelemaan Hurstin avun konsertin loppuun ja kuvaamaan sitä kun työpäivää oli liian vähän jäljellä. Vaasanaukiolla esiintyi yllätyksenä räppäri JAG. Hurstille hynää! vol 3 ideana oli kerätä Hurstin ruoka-avulle rahaa.

Lopetimme päivän räp musiikin soidessa taustalla. Opimme päivästä yhtä ja toista, mutta tärkeimpänä jäi käteen, että kaupunki kyllä tarjoaa paljon erilaisia kokemuksia, jos uskaltaa lähteä ulos etsimään (ja että Google Mapsiin ei voi aina luottaa). Helsingissä on monenlaista porukkaa ja täten monenlaista tekemistä, eikä täällä helposti tylsää tule. Ja vaikka täällä välillä eksyisi voi löytää jotain hienoa, kuten esimerkiksi räp-konsertin työpaikan läheiseltä metroasemalta.

-Lumo & Elsa