Itä-Pasilan nuoret nuorisovaihdossa Kroatiassa

Itä-Pasilan nuoret nuorisovaihdossa Kroatiassa

Itä-Pasilan sosiaalisen nuorisotyön nuoret tekivät kesällä Erasmus nuorisovaihdon Kroatian Osijekiin. Suomesta matkanneiden 15 nuoren lisäksi vastassa oli saman kokoinen ryhmä paikallisia nuoria. BeU- nimeä kantavan nuorisovaihdon teemoina oli tällä kertaa itsetunto, jonka äärelle pysähdyttiin erilaisissa työpajoissa sekä järjestämällä paikallista festivaalia yhdessä Kreaktiva-järjestön muiden toimijoiden kanssa. Osijekissa oltiin nyt jo toista kertaa ja yhteistyö ryhmän kanssa jatkuu joulukuussa Suomessa – Helsingissä ja Pikku-syötteellä. Erasmus vaihdot ovat olleet osa Itä-Pasilan nuorisostyön toimintaa jo vuosia, joita aina seuraava ikäryhmä kovasti odottaa.

Nuorten ottamia kuvia Krotian matkalta!

Kroatian matkalla oltiin 7 päivää. Osijek on neljänneksi suurin kaupunki Kroatiassa.
Osijekissa tehtiin erilaisia työpajoja mm. itsetuntoon liittyvistä teemoista. Tässä Suomen ryhmä tekee hennatatuointeja kaupunkilaisille. Kohtaaminen oli erittäin onnistunut ja kaupunkilaiset tykkäsivät!

 

Osijekissa järjestimme yhteistyössä toisen toimijoiden kanssa U Gostima-festivaalin, jossa pidimme erilaisia työpajoja lapsille ja nuorille. U Gostima-festivaaleilla opetimme mm. suomalaisia tansseja kuten letkajenkkaa. Aluksi letkajenkka oli haastavaa lapsille, sillä he eivät saaneet rytmistä heti kiinni muuta pian kaikilla oli hulvattoman hauskaa letkajenkan tahdissa!
Suomen ja Kroatian ryhmien viimeinen yhteiskuva ennen kotiin paluuta. Viimeinen päivä oli tunteellinen, koska viikon aikana nuorten kesken oli syntynyt vahva yhteishenki.