Kuulumisia sukupuolisensitiivisen tyttötyön verkostopäiviltä

Kuva otettu äänimaljarentoutuksesta. Paikka: Studio Vintti, Tampere

Sukupuolisensitiivisen tyttötyön verkostopäivät Tampereella 27.-28.8.2019

Uutena Loistolaisena pääsin osallistumaan ensimmäistä kertaa sukupuolisensitiivisen tyttötyön verkostopäiville Tampereelle. Meitä oli koolla hieman alle neljäkymmentä henkeä. Osallistujia oli kaikista seitsemästä Tyttöjen Talosta ympäri Suomen. Oli mielenkiintoista päästä tutustumaan eri talojen toimintoihin ja työmuotoihin. Tampereella oli poikkeuksellisen kuuma ja aurinkoinen sää. Saimme nauttia helteisestä kelistä vielä myöhään illallakin.

Verkostoitumista tapahtui niin yhteisen työskentelyn kuin vapaan yhteisen ohjelman muodossa. Ensi vuonna verkostopäivät järjestetään Espoossa ja ilostuttavasti jo toisen päivän aamiaisella työryhmän kanssa ideoimme ensi syksyn potentiaalista ohjelmaa.

Tällä kertaa sukupuolisensitiivisen tyttötyön päiviä edelsi seksuaaliväkivaltatyön työntekijöiden yhteinen kehittämispäivä, jonne pääsin mukaan hetkeksi kurkistamaan. Tyttöjen Talojen johtajat kokoontuivat myös yhteisen tavoitteen asettelun äärelle.

Yhteenvetona on sanottava, että oli hyvä päästä kuulemaan muiden ajatuksia ja kuvausta sukupuolisensitiivisestä työstä. Verkostomme koostuu selvästikin todella laaja-alaisen osaamisen joukosta. Tässä paluumatkalla junassa en voi olla ajattelematta, että olen etuoikeutettu saadessani olla osa tätä porukkaa.

Maikki Arola, Espoon Tyttöjen Talo


Tyttöjen Talo on tytöille suunnattu nuorisotila, jossa tehdään sukupuoli- ja kulttuurisensitiivistä sosiaalista nuorisotyötä. Tyttöjen Talo® konseptin mukaista nuorisotyötä toteutetaan Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Oulussa, Turussa, Kuopiossa ja Rovaniemellä. Tyttöjen Taloja ylläpitävät paikalliset setlementtiyhdistykset.