Siirry sisältöön

Loisto paja

Loisto Paja


Tiedote 1.6.2021 

Loisto Pajan toiminta tulee päättymään elokuussa 2021. Päätös toimintamuodon lakkauttamisesta on jouduttu tekemään taloudellisista syistä.  

Loisto Pajan toiminta sopii erityisen hyvin Loisto setlementin sosiaalisen nuorisotyön viitekehykseen, ja se on tunnistettu yhteistyökumppaneiden taholta laadukkaaksi toiminnaksi eikä vastaavaa nuorten työpajatoimintaa Helsingissä ole muualla. Järjestökenttää haastavat rahoituskysymykset näkyvät nyt Loistossakin ratkaisuina, joilla pyritään turvaamaan taloudellista tasapainoa. Loisto Pajan toiminnan jatkumiseksi etsittiin erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja pitkään eikä päätöstä toiminnan päättämisestä ole tehty kevyesti.  

Loisto Pajalla on tehty tuloksellista ja vaikuttavaa työtä ja se on tarjonnut vuodesta 2017 lähtien lähes sadalle nuorelle intensiivisen pajajakson, joka on tukenut eteenpäin elämässä, tarjonnut mahdollisuuden pohtia omaa elämäntilannetta sekä koulutus- ja työvalintoja. Pajatoiminta on lisännyt nuorten hyvinvointia ja tarjonnut turvallisen tilan voimaantua itsetuntoon, rohkeuteen ja yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen liittyen.  

Yhteistyö eri toimijoiden kanssa on ollut myös pajatoiminnan ydintä. Emme pysty tarjoamaan enää tukea nuorille Loisto Pajan kautta 1.9.2021 alkaen ja pyydämme ystävällisesti teitä ottamaan tämän muutoksen huomioon ohjatessanne nuoria erilaisiin tukipalveluihin. Loisto setlementin eri toimintayksiköiden yhteystiedot löytyvät kotisivuiltamme ja nuorten työpajatoimintaan liittyen suosittelemme muun muassa kääntymään esimerkiksi Stadin pajojen, Leikkiväki ry:n tai Sosped-säätiön Mieletöntä valoa toiminnan puoleen.  

Kiitos yhteistyöstä ja yhteisestä työstä nuorten tukemiseksi.