Mieleenpainuva kesätyökokemus Tyttöjen Talolla

Töiden saaminen keväällä on ollut koronan takia hankalaa monille. Olin siis todella iloinen, kun sain kutsun työhaastatteluun. Jo työhaastattelussa (joka valitettavasti jouduttiin pitämään etänä) itselleni tuli todella hyvä fiilis työn suhteen. Keskustelu eteni mukavasti ja tunsin itseni kuulluksi. Ilokseni pääsin töihin Tyttöjen Talolle kesäsetelillä ja odotin innolla minkälaista työskentely siellä tulisi olemaan. Itse en ollut osallistunut talon toimintaan koskaan ennen, mutta olin käynyt jo aiemmin tutkimassa talon nettisivuja, sekä Instagramia. Juuri Tyttöjen Talolle hakemiseen vaikutti se, että kaipasin luovaa työtä, jossa saisin olla oma itseni ja työskennellä muiden ihmisten kanssa vuorovaikutuksessa. Talon ohjelma myös lämmitti mieltäni, samoin kuin toiminnan arvot ja kunnioitus jokaista kohtaan.

Ensimmäisenä työpäivänä olin yllättävän luottavaisin mielin. Jännitin ehkä hieman, mutta talon hyvä ensivaikutelma piti ainakin omat ajatukseni kohtuullisen tyynenä. Oli mukava tavata toinen kesäseteliläinen ensimmäistä kertaa livenä, kuten myös työnantajani. Vaikka ensimmäinen päivä olikin enimmäkseen paikkoihin tutustumista ja perehdytystä työtehtäviin päin, tunsin oloni tervetulleeksi.

Työpaikkana Helsingin Tyttöjen talo on ollut antoisa, mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen. Työnkuvaan on kuulunut esimerkiksi paikkojen järjestelyä, retkien ja toiminnan valmistelua, mutta myös ohjelmaan osallistumista. Myös Tyttöjen talon someen on tehty materiaalia, jossa näkyy tottakai jokaisen oma kädenjälki. Tein esimerkiksi työparini kanssa Vallisaaren retkestä someen materiaalia, jota julkaistiin myöhemmin Tyttöjen Talon Instagramissa.

Helsingin Tyttöjen Talosta täytyy myös sanoa sen verran, että oleskelu- sekä työtilat yllättivät minut. Tilojen siisteys ja kodikkuus, sekä tietynlainen harmonia, mutta myös rempseys tuo työpaikalla oleskelusta turvallisen ja rennon. Kun viihtyy itse työpaikalla, jo silloin työskentelyyn tarttuu aivan eri tavalla.

Mielestäni parasta työssä on ollut tutustua niin Tyttöjen Talon henkilökuntaan, kuin asiakkaisiin, jotka todellakin tuovat positiivista energiaa työpäivään, sekä pitävät työn palkitsevana. Itselleni työssä on todella tärkeää, että tulee toimeen mahdollisimman hyvin kaikkien kanssa. Mitä rennompi ilmapiiri, sitä mukavampi on myös työskennellä.

Kesätyökokemuksena koen oppineeni tietynlaista vastuuta ja tulevaisuuden työtaitoja, ja olen myös kehittänyt omia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitojani. Olen saanut myös positiivista, hyödyllistä työkokemusta. Aion ehdottomasti seurata Helsingin Tyttöjen Talon toimintaa jatkossakin. Kiitän mukavasta kesätyöpaikasta!

 

Kirjoittaja Vuokko työskenteli kesällä 2021 Helsingin Tyttöjen Talolla – kiitos Vuokko kun olit mukana!