Nuoren kirjoitus: Kesätyö Poikien Talolla

Hei,

Minun nimeni on Tuomo. Olin Poikien Talolla kesätöissä kaksi viikkoa. Kahden viikon aikana pesin ikkunoita, järjestelin kaappeja sekä autoin kesätoiminnassa ja olin mukana retkillä.

Työnteko oli rentoa ja mukavaa. Kahden viikon aikana Poikien Talo teki kaksi retkeä. Ensimmäinen retki oli pyöräretki, jossa pyöräilimme Poikien Talolta Seurasaareen ja takaisin. Pyöräileminen sujui leppoisasti ja mukavasti. Toinen retki oli Fallkullan eläintilalle. Siellä oli maatilan eläimiä. Minun suosikkini niistä oli lehmä. Ensimmäisellä viikolla pesin ikkunoita. Se ei ollut niin kamalaa kuin luulin sen olevan. Itse asiassa se oli ihan mukavaa, kun sen sai tehdä rauhassa. Sen lisäksi olen ollut mukana tekemässä animaatiota, jossa on pohdittu sanontoja ja mietitty, mitä ne tarkoittavat. Se on ollut mukavaa.

Olen käynyt kolme vuotta Poikien Talolla, kun kaverini kysyi, haluaisinko tulla sinne katsomaan mitä siellä tehdään. Tulin hänen kanssaan Poikien Talolle ja silloin täällä oli mukavaa (ja on edelleen), joten päätin tulla toisenkin kerran. Sen jälkeen aloin käydä melkein joka viikko yhteisötoiminnassa. Parasta Poikien Talon toiminnassa on yhteisötoiminta. Yhteisötoiminnassa on mukavaa pelata lautapelejä sekä keskustella muiden kävijöiden kanssa.

Poikien Talo tarjoaa apua pojille ja nuorille miehille, joilla on esim. vaikeuksia saada ystäviä tai jotain muita ongelmia. Itse vietän paljon aikaa netissä, kun pelaan kaverien kanssa netin välityksellä, joten tapaan “oikeita ihmisiä” vain koulussa ja täällä Poikien Talolla. Pojat ja nuoret miehet voivat tarvita apua, jos heidän läheinen tai lemmikki kuolee. He voivat myös tarvita apua parisuhteessa tai tunteiden näyttämisessä tai jossain muussa ongelmassa. Poikien Talo tarjoaa tähän apua.

Loppukesälle minulla on jonkin verran suunnitelmia. Juhannuksena lähden mökille, jonka jälkeen on muutama viikko ennen kuin lähden Italiaan. Elokuun alussa menen Messukeskukseen Assembly-pelitapahtumaan kaverien kanssa lanittamaan. Sen jälkeen kesälomaa on vain muutama viikko jäljellä ennen kuin aloitan lukion.

Hyvää kesää!

Tuomo


Poikien Talo on Loisto Setlementti ry:n toimintayksikkö, joka on turvallinen, syrjinnästä ja kiusaamisesta vapaa, avoin yhteisö 10-28 -vuotiaille pojille, miehille ja poikana olemista pohtiville. Poikien Talon tarkoituksena on tukea nuoria tavalla, jonka he itse kokevat parhaaksi, voidakseen elää elämäänsä omana itsenään kohti omia haaveitaan.