Riemun kiljahduksia Sanomatalossa 30.1.2019 – Tyttöjen Talojen kävijät Gigantin ja Huawein järjestämässä tekoälyseminaarissa

Keskiviikkona 30.1. Gigantti ja Huawei järjestivät yhdessä kirjailija, ohjelmoinnin opettaja Linda Liukkaan kanssa tekoälyseminaarin nuorille naisille. Seminaari oli osa Gigantin teknologisen eriarvoistumisen vähentämiseen tähtäävää hanketta. Yhteistyöhön lähtivät mukaan Loisto setlementin Helsingin ja Espoon Tyttöjen Talot. Gigantti ja Huawei lahjoittivat kaikille seminaariin osallistuneille uudet Huawei P Smart 2019 -älypuhelimet sekä pop socket -pidikkeet. Tapahtuman tarkoituksena oli inspiroida nuoria naisia teknologian, tekoälyn ja koodaamisen maailmaan.

Espoon Tyttöjen Talon ohjaajat Sonja ja Vanessa toimittivat meille tunnelmia tapahtumasta:

”Tämä oli upea juttu kyllä! Ihanat Jungle Juice-smoothiet vielä tarjoiltiin ja kännykät oli oikeasti superhienot, ei mitkään simppelit vaan uusinta uutta lisämausteilla! Ja Linda Liukas tosi inspiroiva ja ilmeikäs puhuja. Toki puhui tosi nopeasti, mutta kaikki osasivat ilmeisen hyvin suomea. Juhlallinen vastaanotto heti narikan ovimiehestä lähtien.”

Ohjaaja Sonja kertoo, että tytöt olivat iloisia ja auditoriosta kuului riemun kiljahduksia ja huokailuja. Tunnelma oli kuin valmistujaisissa todistusta saadessa. Nuorin mukana ollut 8-vuotias pikkusiskokin sai oman kännykkänsä ja tuli halaamaan.

”Välillä teimme tehtäviä ja ideoimme uusia Appeja tai muita keksintöjä omien intressien kautta. Loppuhuipentumana oli toki odotettu puhelinten jako. Tätä ennen Huawein edustaja esitteli vielä puhelimen huipputoimintoja” kertoo eräs tapahtumassa mukana olleista tytöistä.

Linda Liukas kertoi omasta urastaan ja elämästään innostuneena ja innostavasti ja siitä, miten on vaikeaa tietää mitä isona tekee, mutta kannattaa vaan “kerätä tähtiä omaan kuvioon”. Tehdä asioita mistä tykkää ja missä on hyvä ja kokeilla erilaisia juttuja.  Ja puhua ääneen unelmistaan ja toiveistaan, sillä muut ihmiset voivat toimia tähtinä ja auttaa omien toiveisen toteutumisessa. Lindan tarina korosti rohkeutta ja heittäytymistä, uudenlaista ajattelua ja hän puhui erittäin kannustavasti.

Tilaisuus ja nuorten vastaanotto sekä kohtaaminen oli kunnioittavaa ja voimaannuttavaa. Kiitos Helsingin ja Espoon Tyttöjen Talon puolesta Gigantille, Huaweille sekä erityisesti Linda Liukkaalle tästä mahdollisuudesta!

“Kiitti vielä tosi paljon, että päästiin siskon kanssa mukaan. Tää oli ihan paras päivä!” -Tyttö 10v.

“Tuli niin paljon uusia ideoita ja opin paljon uutta.” -Tyttö 22v.

“Thank you for making the children happy today 😘😘😘😘👏👏👏👏” – viesti 11v. ja 10v. Tyttöjen äidiltä